Örebro SK vann äntligen

By on 30 april, 2023

Under söndagen tog Örebro SK emot AFC Eskilstuna hemma på Behrn Arena för den femte omgången av Superettan 2023.

Örebro som förlorade senast borta mot Västerås med 3-0, hade inför matchen inte gjort några mål ännu. AFC Eskilstuna vann senast hemma mot Trelleborg med 1-0.

Örebro började den första halvleken klart bäst och redan i den andra minuten kunde hemmalaget ta ledningen genom Noel Milleskog 1-0. Efter målet fortsatte Örebro att ligga på och i den sjätte minuten kunde man utöka ledningen till 2-0 genom Axel Óskar Andresson. Eskilstuna började nu få lite mer spel, men i den 10 minuten kunde Noel Milleskog efter en omställning han själv startat sätta 3-0. Efter 3-0 målet kom dock Eskilstuna in bättre i matchen men trots det så var det närmare 4 och 5-0 till Örebro än en reducering för bortalaget. Den första halvleken slutade 3-0 till Örebro.

Den andra halvleken började ganska svängigt och betydligt jämnare än den första. Det var också helt klart att för Örebro gällde att minimera misstag och risker framför att gå för fler mål. I den 72 minuten fick Eskilstuna sin dittills bästa chans att reducera, men William Eskelinen kunde rädda utan för stora besvär. Det var Örebro som trots att man bevakade ledningen kunde skapa flest vassa chanser och det var åter närmare 4-0 till hemmalaget än en reducering för bortalaget. Det blev dock inga mål i den andra halvleken och matchen slutade 3-0 till Örebro.

En riktigt skön match för Örebro som äntligen fick göra mål. Det kändes som om man idag spelade lite rakare i anfallet och lite mer centralt, vilket ledde till att man fick lite vassare chanser och där med mål. Nu gäller det att man spelar vidare på den här känslan och ser till att vinna nästa match också.

Nästa match spelar Örebro SK på söndag den 7 maj borta mot Skövde AIK.

Matchfakta Örebro SK vs AFC Eskilstuna

• 02 minuten Mål Örebro, Noel Milleskog 1-0.
  • 06 minuten Mål Örebro, Axel Óskar Andresson 2-0.
  • 10 minuten Mål Örebro, Noel Milleskog 3-0.