Örebro SK vann borta mot Norrby IF

By on 18 april, 2022

Under måndagen åkte Örebro SK till Borås för att ta sig an Norrby IF i den tredje omgången av Superettan 2022.

Örebro som förlorat en match och vunnit en samt bytt tränare, vann sin senaste match mot J-Södra och var sugna på att visa att tränarbytet gett resultat. Norrby å andra sidan hade vunnit sina två tidigare matcher senast mot Halmstad och hade visat upp god form.

Norrby startade den första halvleken bäst och satte ordentlig press Örebro ordentligt där William Eskelinen fick visa klass i målet och göra flera fina räddningar. Norrby satsade hårt på sina fasta situationer där de var starka och det var också från dessa som flera av målchanserna kom. Mot slutet av halvleken kom dock Örebro in bättre i matchen och i den 45 minuten kunde man ta ledningen genom Jiloan Hamad som nickade in 0-1 på ett inlägg från Daniel Gustavsson. Halvleken slutade 1-0 till Örebro.

Den andra halvleken började ganska jämnt med ett visst spelövertag för Norrby, men Örebro höll i hopp sitt försvar och med en väl spelande målvakt så lyckades man freda sitt mål. I den 89 minuten kunde inbytte Noel Milleskog sätta 0-2 för Örebro precis som han gjorde i matchen mot J-Södra. Norrby jagade nu reducering och i den 96 minuten fick de en straff tilldömt som de missade och Örebro kunde hålla sin första nolla för säsongen. Örebro vann matchen med 2-0.

Det syntes en klar skillnad på Örebro som lag till dagens match där alla jobbade för varandra och laget, man har fortfarande en del i spelsystemet att jobba på men när alla gör jobbet och krigar så räcker det långt.

Örebro SK spelar sin nästa match på tisdag den 26 april hemma på Behrn Arena mot Halmstad BK.