Örebro SK vann klart mot Åtvidabergs FF

By on 18 mars, 2023

Under lördagen tog Örebro SK emot division ett laget Åtvidabergs FF hemma på Behrn Arena för en träningsmatch inför Superettan säsongen 2023.

Efter en godkänd start i Svenska cupen även om man inte gick vidare så var det dags för träningsmatch på Behrn Arena mot Åtvidaberg. Åtvidaberg slutade på 13 plats i division ett förra säsongen.

Örebro tog i den tredje minuten ledningen i matchen efter en frispark från David Seger.  Det var hemmalaget som dominerade spelet och Åtvidaberg hade inte mycket att säga till om. I den 28 minuten var det dags för Noel Milleskog att utöka Örebros ledning till 2-0 efter ett fint skott. Örebro fortsatte att trycka på och i den 37 minuten var det åter dags för David Seger att sätta sitt andra mål för matchen och utökade ledningen till 3-0 efter att ha precisions skjutit in bollen vid första stolpen. Resten av halvleken fortsatte Örebro att trycka på men perioden slutade 3-0 till Örebro.

Örebro fortsatte den andra halvleken som man spelade i den första och utökade i den 67 minuten ledningen till 4-0 och i den 75 minuten till 5-0 genom Erik Björndahl. Åtvidaberg hade egentligen inga riktiga chanser varken i första eller andra halvlek. Örebro vann matchen med 5-0.

Detta var verkligen inte någon värdemätare för Örebro och man gjorde vad man förväntades mot ett division 1 lag. Det som var positivt var att man kunde se ett spelsystem som hela laget följde och ett system man klarade av, så man får ta med sig detta   och att det kan skapa ett visst självförtroende.

I nästa match blir motståndet betydligt svårare då man möter Sirius på bortaplan lördagen den 25 mars.