Örebro SK vann klart mot Gefle IF

By on 4 juni, 2023

Under söndagen tog Örebro SK emot Gefle IF hemma på Behrn Arena för den elfte omgången av Superettan 2023.

Örebro som förlorade senast mot Utsikten jagade nu poäng för att komma bort från bottenträsket. Gefle å andra sidan förlorade också senast och behövde vinna då man bara låg ett poäng före Örebro i tabellen.

Det var Örebro som började den första halvleken klart bäst och dominerade spelet den första kvarten. Där efter började Gefle komma in i matchen, det var dock fortfarande Örebro som förde spelet och skapade sig ett antal potenta målchanser. Man lyckades dock inte hela vägen och den första halvleken slutade 0-0.

I den andra halvleken fortsatte att Örebro att pressa Gefle och i den 47 minuten kunde David Seger sätta 1-0 för hemmalaget. Efter målet fortsatte Örebro att pressa Gefle och man fortsatte att skapa chanser. I den 81 minuten kunde sedan Noel Milleskog utöka Örebros ledning till 2-0 när han fick avsluta på det anfall han själv dragit upp. Gefle försökte att reducera men Örebro kunde hålla nollan och vann matchen med 2-0.

En bra match från Örebros sida där man klarar av att hålla trycket uppe på Gefle under 90 minuter. Nu är ju Gefle ett bottenlag men det är också dem vi måste ha bakom oss för att kunna få någon form av arbetsro. Här näst väntar GAIS på bortaplan vilket kommer att bli ett betydligt svårare motstånd, men man kan kanske hoppas att laget fått lite mer råg i ryggen nu efter segern.

Nästa match spelar Örebro SK på söndag då man möter GAIS på bortaplan den 11 juni.


Matchfakta Örebro SK vs Gefle IF

  • 47 minuten Mål Örebro, David Seger 1-0.
  • 81 minuten Mål Örebro, Noel Milleskog 2-0.

Matchen slutade Örebro SK x – Gefle IF x

Karl-Johan Sandberg, Sport | Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login