Örebro SK vann välförtjänt mot Östersunds FK

By on 9 maj, 2022

Under måndagen tog Örebro SK emot Östersunds FK hemma på Behrn Arena för den sjunde omgången av Superettan 2022.

Örebro förlorade senast borta mot Västerås och hade samlat ihop två vinster, en oavgjord och tre förluster så här långt. Östersund kom även de från en förlust borta mot Halmstad och hade bara en vinst, tre oavgjorda samt två förluster. Så båda lagen hade en hel del att bevisa.

Örebro började den första halvleken bra där man både hade ett större bollinnehav samt att man skapade fler vassa chanser än Östersund, och hade det inte varit för bortalagets målvakt Andrew Mills som storspelade och räddade laget flera gånger hade kunnat se annorlunda ut. Örebro fortsatte att spela bra och skapa chanser men det blev inga mål och halvleken slutade 0-0.

Även i den andra halvleken började Örebro bra med ett flertal chanser. Hemmalaget jobbade på och i den 67 minuten hade man åter en vass chans när Vincent Thill efter många boll studsar blev fri med målvakten. Hemmalaget låg på hårt mot Östersunds straffområde, men bortalaget backade hem och lyckades bra med att freda sitt mål fram till den 83 minuten då Vincent Thill kunde ge Örebro ledningen 1-0. I slutminutrarna fick Östersund en skada och eftersom man redan gjort sina byten så fick man avsluta med en man mindre på plan. Det blev inte mycket av forcering för Östersund då Örebro kontrollerade de åtta övertidsminutrarna och spelade av matchen mestadels på offensiv planhalva. Örebro vann matchen med 1-0.

En av de bättre matcherna Örebro spelat denna säsong där passningsspelet såg bra ut och där alla kämpade, vist var det en del misstag men känslan var att man täcket upp bättre för varandra under den här matchen. Kan man fortsätta att bygga på det här så tror jag att man har en chans att avsluta högt i tabellen.