Örebro Syrianska-anfallaren utsedd till Sveriges bästa division 2-spelare

Av på 15 november, 2019
Bild från Örebro Syrianskas hemsida http://www.orebrosyrianska.com/

I dag kan Unibet presentera fyra slutvinnare av utmärkelsen Unibet 2:an – priset till Sveriges bästa spelare i division 2 säsongen 2019, där Örebro Syrianskas.

Unibet 2:an instiftades år 2003 för att rikta strålkastarljuset på den svenska division 2-fotbollen genom att uppmärksamma och belöna säsongens bästa division 2-spelare.

Under hösten har tränare, ledare och sportchefer från landets 84 division 2-föreningar i de sex olika regionsserierna deltagit i nomineringsprocessen, tillsammans med de sportjournalister och bloggare som följer serierna på nära håll. Omkring 300 spelare ingick i årets nomineringsunderlag. I oktober presenteras en regionsvinnare per position från de sex serierna, och bland dessa har nu fyra slutvinnare korats.

Örebro Syrianskas Linus Lamu  utses till den bästa anfallaren i division 2.

– Linus Lamu har knackat på dörren till detta pris ett par säsonger nu. 26 mål för seriesegrarna Örebro Syrianska är oerhört starkt och dessutom har han mäktiga 51 seriemål över de två senaste säsongerna, utöver en drös målgivande passningar. Jag blir inte förvånad om vi ser honom högre upp i seriesystemet inom en snar framtid, säger Henrik Holm, projektledare för Unibet 2:an.


Priset för bästa målvakt i division 2 säsongen 2019 går till Tomas Adell, IFK Luleå.

– Inget lag i Sverige släppte in färre mål i division 2 säsongen 2019 än IFK Luleå. En starkt bidragande orsak till seriesegern och avancemanget till division 1 var att norrbottningarna hade Tomas Adell som sista utpost, säger Henrik Holm, projektledare för Unibet 2:an.

Till bästa försvarare utses Täby FK:s William Prtic.

– William Prtic har varit en nyckelspelare i det Täby FK som dansade hem division 2 Norra Svealand på enorma 71 poäng – mest i hela Sverige, och juryn var i slutändan rörande överens om att han varit den bästa försvarsspelaren. Som grädde på moset blev det även fem mål för 22-åringen, säger Henrik Holm, projektledare för Unibet 2:an.

Bästa mittfältare blev Jonas Lantto, FK Karlskrona.

– Division 2 kryllar av yngre talanger, men på mittfältet denna säsong har kirunasonen och den mångårige Gefleprofilen visat att gammal är äldst. Med Jonas Lantto i laget är FK Karlskrona redan en bra bit på vägen i förberedelserna inför återkomsten till division 1, säger Henrik Holm, projektledare för Unibet 2:an.

Slutvinnarna tilldelas 15 000 kr var, där 10 000 kr går till föreningen och 5000 kr går till spelaren. Sedan starten 2003 har Unibet delat ut över en miljon kronor till landets division 2-föreningar via tävlingarna Unibet 2:anochÅrets drömmål i division 2.


Sveriges bästa division 2-spelare 2019 är:

Bästa målvakt:Tomas Adell, IFK Luleå, Norrland
Bästa försvarare: William Prtic, Täby FK, Norra Svealand
Bästa mittfältare: Jonas Lantto, FK Karlskrona, Östra Götaland
Bästa anfallare: Linus Lamu, Örebro Syrianska, Norra Götaland

Sport | Fotboll
Örebronyheter

Källa Unibet 2:an

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in