Örebro Teater ut på tre turnéer i länet

Av på 26 maj, 2021

Örebro Teater har släppt programmet för spelåret 2021–2022 som bland annat innehåller turnéer i länet med tre av länsteaterns föreställningar – ”Kung Lear”, ”Bomaye, Maria! Bomaye!” och ”Jekyll vs. Hyde”. Exakta datum och platser är ännu inte bestämda utan bokas nu under våren och hösten.

Örebro Teater (”hela länets teater”) ägs av Region Örebro län (91%) och Örebro kommun (9%). Teatern har som uppdrag att erbjuda invånarna i länet professionell teater av hög konstnärlig kvalitet samt att vara en regional resurs, för såväl professionella teateraktörer och amatörteater som för skolan i dess olika former.

Spelåret 2021-2022 når Örebro Teater ut i länet med tre föreställningar på turné:

Kung Lear på turné v 48-50 i länet:

Kung Lear sätts upp på teatern nya experimentscen Studion i Örebro och i rollen som Kung Lear ser vi Hanna Lekander. Genom ett undersökande formexperiment med film, ljud och gestaltning får vi reda på vad berättelsen om Kung Lear egentligen handlar om. Bearbetning och regi: Anna Pettersson. 

Bomaye, Maria! Bomaye! på turné v 11-13 (2022) i länet:

En dråplig och humoristisk kamp mot döden och den revy som varit Maria Simonssons liv. En stor berättelse på kort tid där hon gör mästarprovet att både spela sig själv och hela tjugofem andra roller. Manus och regi: Hans Christian Thulin.

Jekyll vs. Hyde på turné v 16-20 (2022) i länet för mellanstadiet:

En thrillerföreställning för mellanstadiet som vänder och vrider på frågan om människans undertryckta sidor och sociala masker.

Örebro Teaters program för spelåret 2021–2022

Nytt för spelåret är öppnandet av en experimentscen – Studion. Örebro Teater har nu fyra scener i Örebro. Årets program innehåller bland annat en vital klassikertolkning av Hjalmar Bermans ”Chefen Fru Ingeborg” med Ing-Marie Carlsson, en efterlängtad nypremiär av Edward Albees ”Vem är rädd för Virginia Woolf?” med Katarina Ewerlöf och Jakob Eklund i huvudrollerna, en nyskriven, psykologisk dramakomedi av den tyske manusförfattaren och regissören Marius von Mayenburg och en musikalisk drömresa genom Shakespeares drömvärldar, regisserad av Nikita Milivojević och koreograferad av Amalia Bennet. Örebro Teater släpper årets biljetter den 4 september. Utöver detta innehåller årets program lunch- och afterworkteater, konserter, dans, samtalskvällar och mycket mer.

Läs mer om teateråret 2021-2022 på orebroteater.se

Kultur | Länet/Lokalt
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in