Örebro till kvalserien efter en magisk rödvit kväll på Hovet!

Av på 13 mars, 2013

Hockey är en underbar sport, det kan hända så mycket på så kort tid. I måndags förlorade Örebro en viktig match mot rivalen Karlskoga. De rödvita hade avgörandet i egna händer men slarvade bort chansen att säkra en kvalplats.

I kvällens match mot Djurgården på Hovet fanns där knappt någon som trodde att Örebro skulle gå vidare till kvalserien. BIK Karlskoga ”skulle” bara besegra Oskarhamn så var platsen klar. Men när matcherna var slut stod det 3-5 till Örebro och 3-4 till IKO på resultattavlan, vem hade trott på det?

Period 1:
Hemmalaget Djurgården började bäst och kändes snabbare än Örebro, de fick även ett powerplay som de inte lyckades gör mål i. När istället Örebro får ett avvaktande powerplay åker Strömberg och Wienstock genom DIF-försvaret och Wienstock kan sätta 0-1 till gästerna. Hemmalaget återhämtar sig och försöker komma tillbaka in i matchen. Men de får en kalldusch till när Anders Eriksson sätter 0-2 till Örebro med ca 5 min kvar av perioden. Det blir också periodresultatet.

Period 2:
DIF börjar med ett powerplay som de inte gör mål i, samtidigt kommer det rapporter från Karlskoga där BIK leder med 2-0. Djurgården börjar se ointresserade ut och 06.44 kan Emil Kåberg slå in ett slagskott som resulterar i 0-3 till gästande Örebro. Hemmalaget ser inte ut att vara med i matchen längre och Kristoffer Norgren kan enkelt sätta 0-4 från blå. Det blir även periodresultatet, nu har även Örebro tagit ledningen i skottstatistiken.

Period 3:
Den sista perioden börjar återigen med ett DIF powerplay, hemmalaget behöver ett mål för att komma in i matchen. Och mål får de när Erik Gustafsson sätter 1-4 bakom Sandberg. Samtidigt får vi reda på att Oskarshamn har kvitterat till 2-2. Det uppfattar Örebro och Marcus Wienstock sätter 1-5 i powerplay. Precis när de underbara nyheterna om att IKO tagit ledningen över BIK sätter Djurgården 2-5. Detta öppnar för hemmalaget som bara behöver 2 p för att gå vidare. De trycker på riktigt rejält mot Örebro och med ca 2 min kvar gör DIF 3-5. Men de kommer inte närmare och Örebro vinner och kommer få spela i kvalserien.

Djurgården  – Örebro 3-5 (0-2,0-2,3-1)
Djurgården: Erik Gustafsson, Pontus Åberg, Jimme Ölvestad
Örebro: Marcus Wienstock 2, Anders Eriksson, Emil Kåberg, Christoffer Norgren.
Skott: 29-22
Publik: 6104

Matchens tre profiler:

svampsvampsvamp
Marcus Wienstock, Örebro
Ikväll var han på lekhumör och satte två mål för sitt Örebro. Det är så här vi vill se Marcus, han ska göra mål och helst i powerplay.

svampsvamp
Conny Strömberg, Örebro
Två viktiga passningar och Conny visade återigen varför hans offensiva talanger behövs i Örebro, det ska bli intressant och se vad han kan göra i kvalet.

svamp
Emil Kåberg, Örebro
Skägget drog på ett stenhårt slagskott som resulterade i 0-3. Men vi tycker att han även ska få beröm för det uppoffrande spelet också, målet var bara en bonus.

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in