Örebro tog tre tunga poäng hemma mot Linköping

By on 21 november, 2019

Örebro HK tog emot Linköping HC i den 19 omgången av SHL, laget hade vunnit tolv av arton matcher i serien. Hemma har laget tagit sex av nio vinster, Örebro är helt enkelt starka i Behrn Arena.

Det var Örebro som startade starkast och var hetast i den första perioden, gästerna drog på sig en utvisning och hemmalaget tog ledningen. Dock orkade inte Örebro med den höga intensiteten, något som Linköping kunde utnyttja och efter 20 minuter var det oavgjort. I den andra perioden var det stundtals Linköping som skapade mest, trots Örebros straffmål redan i den första minuten. Örebro stod emot bra och kunde trots ett marginellt överläge från gästerna att få pucken dit de ville, en godkänd period av ÖHK. Örebro spelade av den tredje perioden på ett riktigt bra sätt, utan att förta sig stod sig resultatet från andra perioden matchen ut.

Örebro visade varför de förtjänar att vara i toppen av tabellen i Svenska Hockeyligan, Linköping var på besök och bjöd upp till en jämn tajt match. Men det var ett Örebro som visade upp ett lugn som är (enligt mig) utöver det vanliga, målmässigt var det grymt jämnt och gästerna var stundtals på hugget, men utan att få in pucken bakom en storspelande Domimik Furch. Det ska sägas också att Örebro var effektiva när chanserna uppstod, Mathias Bromés straffmål. En iskall variant där han väntade ut Linköpings målvakt, ingen mindre än Jonas ”Monstret” Gustavsson och snärtade upp pucken i det bortre hörnet.

Sett över 60 minuter bjöd inte Örebro på en toppinsats, stundtals såg det ut som om laget gick på sparlåga. Kan man vinna matcher på det här sättet och plocka in trepoängare kan man komma riktigt långt, för det är inte så att man alltid kan göra toppeninsatser. Kvällen bjöd på en viktig vinst mot Linköping HC i Behrn Arena.

Örebro har i och med vinsten vunnit elva av de sista tretton matcherna och toppar fortsatt tabellen, i den 20 omgången väntar bortamatch mot HV71 Tisdag 26 November 2019!

Första perioden femte minuten utvisning Linköping, två minuter Hampus Larsson holding. Power play Örebro, sjätte minuten mål, Kristian Näkyvä 1-0. Sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Ludvig Rensfeldt hooking. Power play Linköping, ingen utdelning. Elfte minuten dubbelutvisning, två minuter Gustav Backström Örebro roughing och William Kreü Linköping roughing. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning för något av lagen. 15 minuten mål Linköping, Sam Lofquist 1-1. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Marcus Weinstock roughing. Power play Linköping, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik Örebro HK 13 – Linköping HC 13

Andra perioden inledde Linköping med power play i 51 sekunder, ingen utdelning. Andra minuten straff Örebro, mål Mathias Bromé 2-1. Tolfte minuten utvisning Örebro, två minuter Daniel Muzito Bagenda interference. Power play Linköping, ingen utdelning. 18 minuten utvisning Linköping, två minuter Adam Helewka holding. Power play Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik Örebro HK 9 – Linköping HC 8

Tredje perioden sjätte minuten utvisning Linköping, två minuter Andrew Gordon charging. Power play Örebro, ingen utdelning. Tionde minuten utvisning Linköping, två minuter Anton Mylläri slashing. Power play Örebro, ingen utdelning. Tolfte minuten utvisning Örebro, två minuter Gustav Backström hooking. Power play Linköping, ingen utdelning. 18 minuten utvisning Linköping, två minuter för många spelare på isen. 20 minuten målvakt ut Linköping.

Tredje perioden slutade 0-0