Örebro tog tre viktiga poäng mot Djurgården.

Av på 22 februari, 2013

Inför matchen:
Det verkar som Örebro har det tuffaste spelschemat av lagen i allsvenskan. Det är många matcher där laget möter andra lag som slåss om samma plaster. Ikväll kommer Djurgården på besök som även de jagar en kvalserieplats, fast nu handlar det egentligen mer om playoffplatser.

På pappret är det här en svår match då Djurgården har ett bättre lag. Samtidigt är det här också en 6 poängs match. Vinner Djurgården i ikväll så ligger de 9 poäng före Örebro, vinner Örebro så ligger de bara 3 poäng efter. Jag hoppas det här blir en jämn och underhållande match.

Period 1:
Matchen börjar i ett rasande tempo, båda åker mycket skridskor och sätter hård press i anfallszon. Djurgården ser dock lite snabbare ut, men det är Örebro som skapar de bästa chanserna. Hemmalaget får ett powerplay 9.48 in i perioden, ca 1 min senare åker Marcus Wienstock solo genom Dig försvaret och sätter 1-0 till Örebro. Bortalaget kvitterar efter att ha Örebro precis klarade av ett boxplay. Målskytt Christian Eklund. Det blev också slutresultatet efter första perioden, 1-1 medan Örebro ledde skotten med 13 mot 6.

Period 2:
Andra perioden hinner knappt börjar när Kristofer Ottosson sätter 1-2 till Djurgården i powerplay. Detta mål var en injektion för bortalaget som allt mer börjar ta över matchen. Men Örebro står emot och försöker spela sitt spel. Det är också nu som matchen börjar bli bra, både lagens klackar hörs över hela arenan och stämningen är på topp. Mitt i all eufori kvitterar Jonas Karlsson för Örebro och arenan börjar koka ännu mer. Slutet av matchen blir ganska grinig och båda lagen drabbas av utvisningar. Resultatet inför sista perioden är 2-2 och Örebro leder skotten med 19 mot 14.

Period 3:
Det är Örebro som börjar den sista perioden bäst. De ser lite hungrigare ut och verkar ha viljan att vinna. Men det är dock Djurgården som skapar de farligare chanserna, även om de inte tar sig in i zon lika mycket. Bortalaget drar på sig lite för många utvisningar och Örebro får chansen i 5 mot 3, något som hemmalaget förvaltar väll. Henrik Löwdahl gör 3-2, det tog dock lång tid innan domaren godkänner målet. Det var en misstänkt hög klubba som var anledningen till fördröjningen. Djurgården fortsätter att dra på sig utvisningar och i ett Örebro anfall blir det straff till hemmalaget. Marcus Wienstock gör inga misstag och sätter 4-2. Det blev slutresultatet och Örebro tog tre viktiga poäng.

Örebro – Djurgården 4-2 (1-1,1-1,2-0)
Örebro: Marcus Wienstock 2, Jonas Karlsson, Henrik Löwdahl
Djurgården: Christian Eklund, Kristofer Ottosson
Skott: 31-23
Publik: 4592

Matchens tre profiler:

svampsvampsvamp
Marcus Wienstock, Örebro
Ikväll var han kung i Behrn Arena. Marcus två mål var båda av världsklass, två individuella prestationer av en riktigt målskytt.

svampsvamp
Henrik Löwdahl,
 Örebro
Kapten Löwdahl befanns sig på rätt plast vid rätt tid. Det är också därför han gör det matchvinnande målet för Örebro ikväll.

svamp
Anders Eriksson,  Örebro
Det kanske inte alltid syns, men Anders gör allt ett grovjobb för Örebro. Även i denna match.

Lite bilder från matchen.

no images were found

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in