Örebro upp på andra plats i Svenska Hockeyligan

By on 26 oktober, 2019

Örebro Hockey kom till spel i en ruggig form och hade visat bra trend, de hade vunnit sex av de sju senaste matcherna. Även lagets tränartrio hade fått mycket beröm, och blivit utsedda till Svenska Hockeyligans främsta tränartrojka av Sportbladet. I den 14 omgången av SHL var det dags att ta sig an Rögle BK på bortais, bara tre poäng bakom men laget hade varken vunnit eller tagit poäng tidigare i Ängelholm. Noterbart var att Jordan Boucher var tillbaka efter sin långa avstängning.

Örebro gjorde en helgjuten insats i den första perioden, mötte Rögle högt upp i banan med den effekten att laget kunde ställa om snabbt. De tog även ledningen i den femte minuten, men innan perioden var slut hade Rögle kommit tillbaka en aning och hade även kvitterat. Andra perioden var mer eller mindre en kopia på den första, Ryan Stoa gav Örebro ledningen och Rögle kvitterade. Spelet var en aning mer öppet och det svängde fram och tillbaka, vilket speglade resultatet på tavlan. Tredje perioden bjöd på studsigt spel, puckar och passar som inte behandlades väl, ett hawaiispel fram och tillbaka utan några egentliga farliga lägen. I slutet av sista delen fick Shane Harper en jättechans som han förvaltade väl då han slog in 3-2, ett mål som gjorde att ÖHK vann välförtjänt.

Örebro gjorde en riktigt stark match borta i Ängelholm mot formstarka Rögle, det var även den första vinsten någonsin i Catena Arena och de vann välförtjänt. Laget visade upp det där lugna stabila spelet igen, de stressade inte upp sig igen eller gick bort sig i spelet. De jobbade målmedvetet, vilket gjorde att Rögle tappade momentum och kunde inte spela sitt normala spel.

Ska man framhålla någon spelare som gjorde skillnad i Örebro så var det målvakten Dominik Furch som gjorde några fantastiska räddningar i lägen där det såg ut som om Rögle skulle göra mål, men inte där inte och det var Dominik som var den vinstgivande faktorn. Återkommande Jordan Boucher var en aning blek och syntes inte till speciellt mycket, men å andra sidan var det hans första match på riktigt riktigt länge.

Det är skönt att se att ÖHK har hittat ett bra bortarecept på hur de ska ta sig en ett lag som på papperet ska vara bättre, men den här upplagan Örebro Hockey är något helt annorlunda än tidigare upplagor. Det känns som ett lugn och sammanhållning som sprids från tränartrojka ner till spelarna på isen.

I omgång 15 av SHL möter Örebro Färjestad i Behrn Arena Torsdag 31 Oktober, intressant då Färjestad finns på fjärde plats och Örebro ligger tvåa i tabellen.

Första perioden femte minuten mål Örebro, Ryan Stoa 1-0. Sjätte minuten dubbelutvisning, två minuter var till Linus Öberg Hooking och Dennis Everberg fasthållning av klubba. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning för något av lagen. Nionde minuten mål Rögle, Leon Bristedt kvitterade till 1-1. Tolfte minuten utvisning Örebro, två minuter Joonas Rask hooking. Power play Rögle, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Rögle BK 8 – Örebro HK 6

Andra perioden fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen tripping. Power play Rögle, ingen utdelning. Sjätte minuten mål Örebro, Ryan Stoa 2-1. Sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson. Power play Rögle, ingen utdelning. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Ryan Stoa tripping. Power play Rögle, ingen utdelning. 16 minuten mål Rögle, Éric Gélinas kvitterade till 2-2. 16 minuten utvisning Rögle, två minuter Daniel Bertov holding. Power play Örebro, ingen utdelning. 19 minuten utvisning Rögle, två minuter Roman Will fördröjande av spel. Power play Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Rögle BK 18 – Örebro HK 10

Tredje perioden inledde Örebro i power play i 53 sekunder. Första minuten utvisning Rögle, två minuter Craig Schira fördröjande av spel. Spel fem mot tre i 47 sekunder, ingen utdelning. Fortsatt power play Örebro i 1.17 minuter, ingen utdelning. Tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Jordan Boucher slashing. Fjärde minuten utvisning Rögle, två minuter Leon Bristedt slashing. Spel fyra mot fyra i 1.12 minuter, ingen utdelning. Power play Örebro 48 sekunder, ingen utdelning. Elfte minuten utvisning Rögle, två minuter Adam Edström slashing. Power play Örebro, ingen utdelning. 19 minuten mål Örebro, Shane Harper 3-2.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro