Örebro vann dramatisk match hemma mot Dalen

By on 8 januari, 2019

Örebro Kings tog emot IBK Dalen i den 19 omgången av Svenska Superligan i Idrottshuset, och nu började matcherna bli än viktigare då laget precis ovanför Örebro tog poäng senast. Hemmaplan brukar betyda fördel, men det var mer eller mindre botten (Örebro näst sist) mot toppen (Dalen på fjärde plats).

Det var Dalen som kom ut i den första perioden och satte upp ett kopiöst temp med ett riktigt högt presspel, det var till och med så högt att Örebro knappt kunde starta om sitt spel bakom eget mål. Det gjorde att gästerna kunde ta ledningen i den tredje minuten, intensiteten och tempot gjorde att Dalen inte riktigt orkade och med halva 20 spelade så drogs tempot ner en aning. Örebro spelade upp sig tog snabba avslut, det kom rappa skott utan att försöka skönspel mycket bra spel och perioden avslutades oavgjort.

I den andra var Örebro bra mycket mer med på noterna, de fick börja perioden i överläge men Dalen hade en bra defensiv. Efter tio minuter kunde Örebro ledningen, den här gången genom ett snabbt avslut av Emil Lundmark. Efter ledningsmålet var det Örebro som var det bättre laget och fick till ett bra spel och faktiskt utmanövrerade Dalen stundtals, därför kom det ganska snöpligt en kvittering från Dalens sida i slutet och återigen periodavslut oavgjort.

Tredje perioden blev till en svängig tillställning och det var grymt jämt mellan lagen, något som resultatet visade när slutsignalen ljöd och det var dags för förlängning.

Förlängningen var inne i den tredje minuten är Örebro visade upp ett riktigt bra spel är bollen gick från egen zon och ända upp till Emil Ruud som kunde stänka in den avgörande bollen i Dalens mål, riktigt viktigt att få med sig två viktiga poäng i streckracet.

I kvällen match spelade Örebro helrätt, tog många snabba avslut istället för att spela runt. Kul att se Markus Lindgjerdet skjuta så mycket, Marcus Hjelm på offensiven, Marcus Ekengren som spelfördelare, även Emil Ruud var tongivande.

Nu är det bara två poängs skillnad upp till säker mark där Höllviken huserar, i den 20 omgången söndag 13 januari väntar Pixbo Wallen IBK på bortaplan.

Första perioden tredje minuten mål Dalen, 1-0 gjordes av Daniel Sonidsson. 16 minuten mål Örebro, Marcus Hjelm kvitterade till 1-1. 20 minuten utvisning Dalen, Daniel Sonidsson två minuter för upprepade förseelser med 17 sekunder kvar av perioden. Powerplay Örebro, men det gav inget.

Första perioden slutade 1-1

Andra perioden inledde Örebro i powerplay i 1.43 minuter, ingen utdelning. 10 minuten mål Örebro, Emil Lundmark gjorde 2-1. 18 minuten mål Dalen, Johan Larsson kvitterade till 2-2.

Andra perioden slutade 1-1

Tredje perioden sjätte minuten mål Dalen, Viktor Nystedt gjorde 3-2. Åttonde minuten mål Dalen, Ketil Kronberg. 13 minuten mål Örebro, Marcus Hjelm reducerade till 3-4. Örebro tog timeout i 19 minuten, och det var dags för ta-ut-målvakten-taktiken. I den 20 minuten tog Dalen timeout. 19.56 kvittering Örebro, Markus Lindgjerdet kvitterade till 4-4.

Tredje perioden slutade 2-2

Förlängningen minut tre, Emil Ruud slog in vinstmålet 5-4.