Örebro vann en jämn match!

By on 16 februari, 2013

Inför matchen:
Det är två lag som behöver poäng som kommer drabbas samman i Behrn Arena denna eftermiddag. Mora ligger utanför förkvalgränsen med Örebro behöver poäng för att ta sig direkt till kvalserien.

Örebro förlorade sin senaste match borta mot Södertälje, en förlust som innebar att deras åtta lång segersvit tog slut. Mora förlorade också sin förra match, då blev det stryk med 2-5 mot BIF Karlskoga på bortaplan. Men vem vinner ikväll?

Period 1:
Matchen inleds i ett rasande tempo, Mora trampar igång och forscheckar högt upp i banan. Örebro stressas till icing vid flera tillfällen. Det resultera även i att hemmalaget drar på sig en utvisning men Mora lyckas inte göra mål. Matchen är också väldigt fysik och många hårda smällar delas ut. T.ex får en Moraspelare ledas av isen efter en otäck smäll. Det medför att bortalaget tappar lite fart. Mot slutet av perioden får de även ett nytt powerplay då Örebros Johan Adolfsson åker ut. Men perioden slutar 0-0, Mora har dock ett övertag i skottstatistiken, 8-1.

Period 2:
Den andra perioden börjar också i ett högt tempo, man lagen försvara sig bra då det verkar vara svårt för dem att skjuta pucken på mål. Annars blir den andra perioden ett riktigt slag, Mora drar på sig 4 utvisningar, det gör även Örebro. Man kan dock konstatera att båda lagen har ett ineffektivt powerplay. Fast man gång på gång får spela med en man mer lyckas man inte göra mål. Örebro har dock seriens bästa boxplay och det kan man förstå, det är många som täcker skott. Perioden slutar 0-0 medan Mora leder skotten med 20-12.

Period 3:
Flera tunga tacklingar har delats under matchen och det fortsätter i den tredje perioden. Både lagen drar på sig utvisningar. Men med ca 8 min in i perioden kommer Marcus Wienstock in i Moras zon, han fintar lite och skjuter 1-0 för hemmalaget, Örebro har brutit dödläget. Målet öppnade den stängda matchen och Mora måste gå framåt för att skapa något, Örebro kan slappna av och spela sitt spel. Mot slutet av perioden får Mora ett powerplay men Örebro håller undan och vinner med 1-0. Idag inkasserade man tre viktiga poäng.

Örebro – Mora 1-0 (0-0,0-0,1-0)
Örebro: Marcus Wienstock
Mora:
Skott: 17-25
Publik: 3347

Matchens tre profiler:

svampsvampsvamp
Tim Sandberg, Örebro
Det var ett tag sen nu som Tim vaktade Örebromålet. Som tack för förtroendet höll han nollan ikväll.

svampsvamp
Daniel Hansen, Mora
Ikväll gjorde han en stabil insats för sitt Mora. Kunde lika gärna varit han som höll nollan.

svamp
Marcus Weinstock, Örebro
Marcus klev fram när det som mest behövdes. Hans individuella prestation avgjorde matchen för Örebro.

Lite bilder från matchen.

inga bilder hittades

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login