Örebro vann enkelt över ett omotiverat Leksand.

Av på 26 februari, 2013

Inför matchen:
Allsvenskan är inne i sitt slutskede, när veckan är slut vet vi vilka lag som går direkt till kvalserien, vilka som spelar playoff och vilka som åker ut. För Örebro väntar en svår bortamatch mot Leksand.

Laget är redan klart för kvalserien och förlorade sin senaste match hemma mot Västerås. Örebro vann senaste mot Djurgården och tog tre viktiga poäng. Men nu är det dags för en ny match och den är viktig för närkingarna som behöver ett bra utgångsläge i playoffserien.

Period 1:
Örebro inleder matchen bäst och ser ut att ha lite mer vilja. Leksand drar också tidigt på sig utvisningar, det första 5 mot 4 läget klara de av. Men i powerplay nr 2 gör Marcus Wienstock 0-1 till bortalaget Örebro. Samme Wienstock slarvar i anfallszon några minuter senare och Leksand får en kontring  Mark Hurtubise pangar in 1-1 bakom Tim Sandberg. Efter målet tar hemmalaget över matchen och för spelet. Men när Örebro etablerar spel i anfallszon skjuter Christoffer Norgren in 1-2 till gästerna. Det blir också periodresultatet.

Period 2:
Leksand får börja perioden med ett powerplay och de skapar ett par giftiga chanser. Men Örebro är ligans bästa boxplaylag och det syns. Mitt i hemmalagets press får Conny Strömberg ett läge, han sticker upp och kommer fri med målvakten. 1-3 sitter i krysset och Örebro ökar på sin ledning. Återigen tillhör matchen bortalaget, men Örebro har en bekväm två måls ledning. Det är också nu som matchen börjar bli grinig då Leksand inte hittar sitt spel. Mot slutet av perioden ökar Marcus Wienstock på ledningen till 1-4.

Period 3:
Den sista perioden blir en avslagen historia, Leksand ser helt omotiverade ut och de som försöker göra något i laget kommer inte igenom Örebros täta försvar. Bortalaget kan också spela av matchen då de har tre mål till godo. Mot slutet av matchen blir det lite gruff och Örebros Emil Kåberg är såklart inblandad. Det resulterar i en dubbelutvisning och samtidigt är det intressantaste som händer i den här perioden. Örebro vinner rättvist med 1-4, de vinner även skotten med 38 mot 20.

Leksand – Örebro 1-4 (1-2,0-2,0-0)
Leksand:
Mark Hurtubise
Örebro: Marcus Wienstock 2, Christoffer Norgren, Conny Strömberg
Skott: 20-38
Publik: 4090

Matchens tre profiler:

svampsvampsvamp
Marcus Wienstock, Örebro
Den 29-åriga forwarden är i toppform. Två nya mål ikväll och han visar återigen att han är viktigt för Örebros offensiv.

svampsvamp
Conny Strömberg,
 Örebro
Ikväll var Conny kung på isen, hans offensiva spelsinne resulterade i 1 mål och 2 assist. Hans mål var också en riktigt pärla.

svamp
Christoffer Norgren, Örebro
Han är en viktigt kugge i försvaret, rutinerad och stabil. Att Norgren även bidrar i offensiven är en bonus Örebro behöver.

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in