Örebro visade musklerna mot Leksand, vände matchen.

Av på 16 mars, 2013

Första hemmamatchen i kvalserien för Örebro kunde inte slutat bättre. Leksand tog kommandot i första perioden då de enkelt kunde sätta både 0-1 och 0-2. Örebro såg lamslagna ut och fick inte igång spelet.

Men vändning kom i andra perioden när först Anders Eriksson reducerade och senare Marcus Wienstock kvitterade för Örebro. I den tredje perioden dominerade Örebro och kunde sätta 3 mål och hemmalaget spände musklerna.

Period 1:
Matchen inleds i ett högt tempo, framför allt är det Leksand som har farten och ser betydligt vassare ut än hemmalaget Örebro. Bortalaget får även ett powerplay som de sätter 0-1 på, Gabriel Karlsson hittar målet. Några minuter senare gör Leksand 0-2 när Filip Forsberg hitta en omarkerad Michael Raffl framför Örebro målet. Hemmalaget såg tagna ut och hittade aldrig sitt spel i första period. Den slutar 0-2 till Leksand.

Period 2:
I den andra perioden letar Örebro efter sitt spel. Leskand har fortfarande kommandot på isen. Hemmalaget har också fruktansvärt svårt att skapa bra chanser i powerplay. Men 10 min i andra perioden sitter pucken. Anders Eriksson hittar en lucka och sätter 1-2. Efter att Örebro reducerat dra laget på sig en mängd onödiga utvisningar. Leksand får spela 5 mot 3 och är ruskigt nära att göra 1-3. Men målet kommer aldrig och Marcus Wienstock kan sätta 2-2 bakom Hanses i Leksandsmålet. Perioden slutar 2-2 och det är match igen.

Period 3:
Matchen är öppen i sista perioden och det vänder fram och tillbaka, till och med i Örebros powerplay. Men 8 min in i matchen sätter Conny Strömberg 3-2 till Örebro. Hemmalaget har vänt. 5 senare sätter Johan Wiklander 4-2 till Örebo och det här ser ut att vara avgjort. Leksand har tappat matchen och ser inte alls lika hungriga ut längre. När Kalle Olsson sätter 5-2 i powerplay med ca 4 min kvar av matchen är det avgjort. Örebro vände och vann ikväll, det kändes bra.

Örebro  – Leksand 5-2 (0-2,2-0,3-0)
Örebro: Marcus Wienstock , Anders Eriksson, Conny Strömberg, Johan Wiklander, Kalle Olsson
Leksand: Gabriel Karlsson, Michael Raffl
Skott: 23-22
Publik: 5065

Matchens tre profiler:

svampsvampsvamp
Kalle Olsson, Örebro
1 mål och 2 assist i kväll för den hårt arbetade forwarden. Hans mål kanske inte hade lika stor betydelse som de fyra tidigare, men hans passningar kom vid rätt tillfälle.

svampsvamp
Tim Sandberg, Örebro
Ikväll gjorde han inga fel i kassen, målen går inte att sätta upp på hans konto. Samtidigt stod han var ett par superräddingar i andra perioden.

svamp
Marcus Wienstock, Örebro
Örebro forwarden är i en grym form, ikväll gjorde han 1 mål och 1 assist. Han satte även det viktiga 2-2 målet.

Kolla in stort bildspecial från matchen….

inga bilder hittades


Foto. Anders Olofsson

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in