Örebro Volley förlorade hemmapremiären mot Gislaved igår

Av på 21 oktober, 2013

Tjejerna i Örebro Volley vann sin första match för säsongen när de besegrade Sollentuna förra helgen. Men hemma i Idrottshuset blev matchen mot Gislaved betydligt svårare, gästerna vann med 3-0 i sett i gårdagens drabbning.

Örebro började matchen bra och ledde första sett med 15 poäng innan gästerna började komma ifatt. Det här var något som blev synonymt med matchen. Tjejerna spelade inte dåligt och höll jämna steg med Gislaved men de hade svårt att föra matchen och spela med ledningen.

Efteråt var besvikelsens i laget stor. Sofia Björndahl blev utsedd till matchens lirare i Örebro men tyckte givetvis det varit bättre om laget hade vunnit matchen.

– Jag tycker det var en tung förlust. Vi spelade jämnt med dem och det var i slutet av varje sett som vi blev spända, nervösa och vågade inte gå fullt ut. Vi blev passiva och lät dem ta över, säger Sofia Björndahl.

Örebro Volley måste bli bättre på att bevaka sina ledningar, något som Sofia påpekade efter matchen. Även Maria Kinnander var inne på samma spår.

– Vi måste våga mer i de avgörande lägena, vi ger bort för många bollar och missar för många servar. Vi gav bort för många enkla bollar mot Gislaved. Vi måste helt enkelt bli tuffare.

Nästa söndag är det match igen för Örebro Volley, då tar man emot Göteborg. Maria Kinnander tyckte till om motståndet.

– Göteborg påminner om Gislaved, det är ett spelande lag och de kämpar till sista bollen är död. Men det är även nykomlingar och har inte samma spets som Gislaved, säger Maria.

Matchen mot Göteborg spelas i Idrottshuset kl 16.00 söndagen den 27 okt.

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in