Örebro Volley klara för SM-semifinal

By on 23 mars, 2019

Örebro Volley tog under lördagen emot Lindesberg Volley hemma i idrottshuset för den tredje kvartsfinalen i volleybollens SM slutspel, Örebro hade här chansen att säkra en semifinalplatsen då man vunnit de två tidigare matcherna.

Det var Örebro som också öppnade bäst och vann första set relativt komfortabelt med 25-19 och trots siffrorna kändes det aldrig farligt.

Andra set blev betydligt mer jämnt där Örebro först drog ifrån till 9-6 men då tände Lindesberg till och gick inte bara ikapp och om, Lindesberg ledde som mest med 17-15 innan Örebro vakande till igen och vann till slut setet med 25-21.

I det tredje setet var det Lindesberg som tog kommandot och ledde som fram till 18-16 då Örebro kom i kapp och lagen följdes åt till 21-21 då Örebro bet ihop och setet slutade 25-21 till Örebro.

Örebro säkrade alltså en semifinalplats med denna 3-0 seger och får två veckor ledigt innan första semifinalmatchen den 7 april. Lindesberg får å andra sidan fortsätta i kvartsfinalserien och har alltså fortfarande en chans att ta sig till semifinal.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Volleyboll
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login