Örebro Volley tog en skön hemmaseger i premiären

Av på 7 oktober, 2017

Örebro Volley emot Sollentuna Volley i premiären av Elitserien i Idrottshuset, när premiärnerverna hade lagt sig en aning blev det en riktigt bra match.

Första set började Örebro en aning darrigt och Sollentuna kunde ta en tidig ledning, hemmalaget jobbade sig in i setet och både kom ifatt och förbi för att till sist ta hem det.
Första set 25 – 23

Andra set startade Örebro betydligt bättre med stabilt spel och trygghet, även om Sollentuna såg ut att komma ifatt så gjorde det inte Örebro stressade och det var hemmalaget som låg tre till fem bollar framför bortalaget hela tiden.
Andra set 25 – 22

Tredje set blev blev till en början en jämn tillställning och lagen följdes åt poängmässigt, men det var Sollentuna som kunde rycka åt sig en tvåpoängsledning och såg ut att kunna få med sig setet. 

Örebro ville annat och gick från 15 – 17 till 22 – 17, där visade hemmalaget styrka och släppte inte ledningen och kunde vinna både set och match.
Tredje set 25 – 22

Sammanfattat så gjorde Örebro en stabil match sett till att det var första matchen för säsongen, allt sitter inte riktigt som det ska, skärpa och tålamod är en helt där men laget kunde ta sig samman och ro hem premiären i tre raka set.

Anders Olofsson, Sport | Volleyboll lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in