Örebro Volley vann historiskt derby mot nykomlingen Degerfors Volley

Av på 18 oktober, 2017

Örebro Volley tog emot nykomlingen Degerfors Volley i Elitserien i Idrottshuset

Första set gick enkelt till Örebro Volley som styrde och ställde precis som de ville, setet slutade 25-7.

Andra set startade Örebro slarvigt och det var bortalaget som var i ledning mer eller mindre hela tiden fram till ställningen 13-18 då Örebro vaknade till liv och började ta in på Degerfors, men det hjälpte inte och det var ett heroiskt kämpande Degerfors som kunde ta hem sitt första set mot Örebro Volley i derbyt. Spelet från hemmalagets sida var helt klart en reaktion från första set där det gick för lätt, det går inte att ”discodansa” hem ett set även om man vill det, setet slutade 21-25 till Degerfors Volley.

Tredje set såg det ut som i det första för Örebro och de tog initiativet från start, ett initiativ som inte såg helt stabilt ut men det var hemmalaget som var mest beslutsamma att ta hem setet och det slutade 25-10 till Örebro. 

Fjärde set blev i början en ganska jämn tillställning där Örebro var uppe i knapp ledning, men kunde rycka till sist och det setet slutade 25-6.

Det blev en match som startade precis som alla trodde med en lätt första periodvinst av Örebro Volley, däremot så överraskade bortalaget som kunde ta hem andra set mot de flestas tro att det var hemmalaget som skulle ta hem matchen i tre enkla raka. Örebro tog sig i kragen och vann matchen till sist med 3-1 i set.

Anders Olofsson, Sport | Volleyboll
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in