Örebroare nominerad till Guldhanden

By on 16 januari, 2021

För femte året i rad delar stiftelsen Sverige United ut stipendierna Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden. Stipendierna, som har ett totalt värde på 100 000 kronor, går till eldsjälar som genom fotbollen verkar för integration och mångfald. Vilka som får Sverige Uniteds tre stipendier offentliggörs under mars månad.

En av årets elva nominerade är Johan Ivhall, Örebro SK Futsal. För snart tio år sedan drog Johan tillsammans med några kompisar igång det som idag är Örebro SK Futsal. Johan har varit med och utvecklat verksamheten till vad den är idag: herr- och damlag på hög nivå, ett ungdoms- och ett veteranlag. En förening där killar och tjejer med skilda bakgrunder kan mötas.

Många ungdomar har genom Johans engagemang lyckats bryta med mindre bra omgivningar. Föreningen driver bland annat spontanfotboll i oroliga områden på fredags- och lördagskvällar. För Johan är det viktigt att föreningen förblir välorganiserad och stabil, för att kunna fortsätta stötta unga och erbjuda en gemenskap kring fotbollen. Många är med och hjälper till utan att spela, vilket är ett bevis på föreningens betydelse även för de som är vid sidan av planen.

Sport | Lokalt
Örebronyheter

Källa: Sverige United

You must be logged in to post a comment Login