Örebroare startar nationellt evenemangsbolag – lovordas redan av branschens jättar

By on 23 mars, 2022
Kimmo Kirvesmäki och Laweka-gruppen startar Laweka Event.
Foto: Fredrik Karlsson

Laweka Event heter det nya nationella evenemangsbolaget, startat av Kimmo Kirvesmäki och Laweka-gruppen, som kommer arrangera bland annat konserter och musikupplevelser inte bara i Örebro utan över hela landet.

– Oerhört spännande att starta upp ett renodlat evenemangsbolag tillsammans med mina partners. Vi har i många år arrangerat evenemang tillsammans i bolaget Frimis Salonger och detta är ett steg mot att fortsatt fokusera vår satsning på evenemang, berättar Kirvesmäki.

Samarbetet med landets stora bokningsbolag, producenter och arrangörer är en nyckelfaktor för att lyckas. Där är Live Nation och United Stage två av de absoluta jättarna i Sverige – som båda ser positivt på etableringen av Laweka Event.

– Kimmo har under många år varit en otroligt viktig partner för Live Nation. Med Laweka Event fortsätter man möjliggöra för såväl nya som etablerade artister att möta sina fans på olika scener i rätt sammanhang. Något vi värdesätter högt, inte bara för våra artister, musiker och alla bakom scenen, utan också för Örebros kulturliv och övriga Musiksverige, kommenterar Lina Pettersson som är Head Of Agency på Live Nation.

United Stage VD Markus Wiking fyller i:

– För oss är det oerhört viktigt att ha arrangörer och partners med erfarenhet och kunnande. Kimmo har under många år varit en stabil och bra partner som vi har gjort många lyckade evenemang med. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Laweka Event för nationella evenemang under lång tid framöver.

Ungt bolag men mycket erfarenhet – rivstartar

Företaget Laweka Event är nystartat men bakom namnet finns lång ackumulerad erfarenhet av att arrangera och producera många olika typer av evenemang.

Kalendern börjar redan fyllas på och framåt arrangerar Laweka Event konserter på flera orter i landet som exempelvis Norrköping, Nyköping och Örebro. Bland artisterna finns namn som bland andra Molly Sandén, The Ark, Mando Diao, Millencolin och Mikael Wiehe.

I samband med lanseringen av Laweka Event släpptes också Albin Lee Meldau som kommer till Borggården på Örebro Slott den 16 juni.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa Laweka Event
Laweka-gruppen är en av Sveriges största restauranggrupper och driver idag Frimis Salonger, Pitcher’s Örebro, Villa Strömpis, Mojo, Yuzu, En Trappa Upp, Mojo Hotel, Sooshi samt restauranger, barer och kiosker på Behrn Arena.

You must be logged in to post a comment Login