Örebroarna vill leta påskägg på varmare breddgrader

Av på 31 mars, 2022
Gran Canaria.
Foto:Ving

Sedan 2019 har Ving inte haft någon avgång runt påsk från Örebro Airport, men lagom till årets påsk kan Örebroarna åter glädjas åt direktflyg till Gran Canaria. Avgången har varit minst sagt eftertraktad och är nu fullbokad.

Vings populära påskavgång från Örebro Airport äger rum lördagen den 9 april.

– Det känns jätteroligt att vi äntligen är tillbaka med vår populära påsklovsresa från Örebro. Vi vet hur uppskattat det är att resa från sin regionala flygplats och vi kan konstatera att många Örebroare hellre vill leta sina påskägg i sanden än i Sverige. Och vill man hellre resa iväg lite senare i vår och sommar så drar vi lite senare i april även igång vår sommartrafik till både Mallorca och Rhodos dit vi också flyger med vårt eget flygbolag, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Med start den 22 april flyger Ving direkt till Mallorca på fredagar med Sunclass Airlines från Örebro Airport. Ving erbjuder även resor till Rhodos varje söndag med start den 24 april, även det med det egna flygbolaget. Under sommaren kan Örebroarna även resa till Turkiet under perioden 18 juni-24 september och till Cypern från 16 maj till 3 oktober.

Enklare resande post pandemi, men fortsatt efterfrågan kring trygghet

Allt fler länder har den senaste tiden antingen slopat eller lättat på sina inresekrav, bl.a. vad gäller hälsoformulär och tester. Från den 1 mars har Ving tagit bort munskyddskravet på alla flygningar med det egna flygbolaget och på många destinationer är det inte längre samma rekommendationer om munskydd som tidigare under pandemin, vilket förenklar resandet. Samtidigt ser Ving fortsatt att många just väljer den trygghet som kommer med att boka med en researrangör.

– Över hälften av de som reser med oss i påsk väljer att bo på något av våra vuxen- och familjehotell och det är framför allt de välbekanta och klassiska destinationerna som bokar bäst. Vi kan också se att det är många som väljer att boka till vår av- och ombokningsförsäkring som ett utökat skydd. Det är en extra trygghet som vi vet att många uppskattar och tycker är viktigt, i synnerhet i osäkra tider, fortsätter Claes Pellvik.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa Ving

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in