Örebroföretag tar in 7,5 MSEK för internationell expansion

Av på 1 november, 2019

Örebroföretaget Deligate tar in 7,5 miljoner kronor från bland andra Swedia Capital – som drivs av Staffan och Fredrik Persson. Bolaget, som idag finns i tre länder, ska använda pengarna till att påskynda den internationella expansionen och produktutvecklingen.

– Vi har många stora och spännande saker på gång, så det känns kul att få med nya, engagerade ägare i bolaget. Vårt kapital säkerställer finansiering för den expansion vi planerar framförallt på nya marknader och vi har lyckats med vår målsättning att hitta investerare med lång erfarenhet och bra track-record av tillväxtbolag, säger Adam Vikström, VD på Deligate.

Deligate arbetar för att minska matsvinnet i butiker, genom digitala verktyg som spårar och ger statistik om vilka varor som är på väg att passera sitt utgångsdatum. Idag har bolaget kunder i Sverige, Norge och Danmark och bolagets lösning för minskat matsvinn används i butikskedjor som exempelvis ICA, Hemköp och Coop i Sverige.

– Deligate är den typ av bolag som vi gärna investerar i. En tydlig ide, enkel affärsmodell, skalbar och möjlig att ta till flera marknader. Ledningen har ett stort eget ägande och fokus på kundnytta, tillväxt och kostnadskontroll, säger Fredrik Persson på Swedia Capital.

Med i nyemissionen är även den nuvarande ägaren Svanberg & Co Invest, samt Malmö-entreprenören Håkan Lagerberg, storägare och VD för det börsnoterade bolaget Swedencare.

Deligate utvecklar, marknadsför och säljer digitala lösningar för minskat svinn relaterat till utgångsdatum. Sedan starten 2016 har bolaget etablerat sig i Skandinavien och inför 2020 förbereds en ökad internationell expansion samt lansering av flera nya tjänster med målet att att hjälpa butikerna att minska matsvinnet och samtidigt säkerställa att kunderna alltid köper färska varor.

Lokalt
Örebronyheter

Källa Deligate

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in