Örebroregionen inspirerar om framtidens mat i Hongkong

By on 17 september, 2018
Annika Grälls lyfter Örebroregionen på internationell konferens om framtidens mat i Hongkong.

I veckan reser Annika Grälls från Alfred Nobel Science Park till Hongkong för att medverka i en internationell konferens om framtidens mat.

– Det känns både roligt och hedrande att få berätta om hur vi jobbar med hållbar mat här i region Örebro och i Sverige, säger Annika Grälls.

Den internationella konferensen Food’s Future Summit äger rum i Hongkong i södra Kina den 21-22 september. Fokus ligger på innovationer, trender och hållbarhetsfrågor, som kan ge lösningar på utmaningen att få maten att räcka till alla när befolkningen ökar globalt. Målet är att inspirera och bidra till hållbara förändringar inom livsmedelsbranschen.

En nyhet för årets konferens är att Sveriges generalkonsulat bjudits in för att berätta om hur vi i Sverige jobbar med innovativa tillvägagångssätt och klimatsmarta matlösningar, både inom det offentliga och i näringslivet.

Annika Grälls, profilområdesansvarig för Mat och måltid vid Alfred Nobel Science Park, fick en förfrågan från det svenska generalkonsulatet i Hongkong om att representera Sverige. Tillsammans med Lars Montelius, professor och generaldirektör vid International Iberian Nanotechnology Laboratory, INL och Johan Jörgensen, grundare av Sweden Foodtech, kommer hon dela med sig av exempel på hur Sverige jobbar för att skapa framtidens hållbara matproduktion.

– Jag ser fram emot att få lyssna och lära mig mer om vad som händer runt om världen inom framtidens hållbara mat. Sedan känns det givetvis både roligt och hedrande att få berätta vad som händer inom området här hemma, både regionalt och nationellt, säger Annika Grälls.

Världen
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login