Örebros nya infartsskyltar är snart på plats

Av på 15 juni, 2021

Efter en i alla avseenden lång resa – både tidsmässigt och rent bokstavligt – har Örebros nya infartsskyltar äntligen nått sin destination. Snart kommer de att sitta på plats och möta ungefär 70 000 förbipasserade varje dag.

Efter avslutad upphandling och en lång transport från Kina, anländer de tre skyltarna till Örebro i dag den 15 juni. Redan samma dag påbörjas installationen på följande platser:

  • E 20 vid vindkraftverken i höjd med Mosås
  • E 18 Vintrosa i höjd med Sanna-Kroa
  • Vid E 18/E 20 mot Arboga i höjd med Rinkaby

– Det har tagit lång tid och en del möda men kan sammanfatta med det klassiska ”äntligen”. Nu är det äntligen dags att sätta upp infartsskyltarna i Örebro och på olika sätt kunna välkomna besökare och lyfta viktiga event, säger Ullis Sandberg (S), ordförande i Örebrokompaniet.

Hon får medhåll av bolagets vice ordförande Anders Åhrlin (M):

– Det är viktigt att första intrycket av en stad skapar en känsla av att man vill se mer. Skyltarna kommer att öka intresset att uppleva Örebro

Under förmiddagen i morgon tisdag kommer skyltarna vid Mosås och Vintrosa att lyftas på plats. Samtliga tre skyltar kommer att tas i drift under vecka 25.

– Nu får vi äntligen en yta där vi kan lyfta fram allt spännande som händer i Örebro framöver, säger Jimmy Führ, projektledare på Örebrokompaniet.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: Örebrokompaniet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in