Origen Gran Reserva Synergy Blend 2018 ett gott vin för mild mat

Av på 10 februari, 2021

Nu har det åter landat några viner på redaktionen och först ut är det chilenska röda vinet Origen Gran Reserva Synergy Blend 2018 från producenten Viña Chocalán.

Viña Chocalán startades 1999 av familjen Toro. Egendomen omfattar 112 hektar och ligger vid byn Chocalán, strax söder om staden Melipilla, 65 kilometer från Santiago. Chocalán betyder gula knoppar på språket Mapuche, eller Mapudungun, ett språk som talas av mapuchefolket i Chile och Argentina.

Maipo är en av fyra underregioner till Valle Central som sträcker sig 20 mil söderut från Santiago. De fyra underregioner är, från norr till söder: Maipo, Rapel, Curico och Maule.

Vinet består av 50% cabernet sauvignon, 25% merlot ,10% cabernet franc, 10% malbec och 5% carmenère.

Doften är inte särskilt kraftig men nyanserad och fruktig doft med en fatkaraktär samt toner av svarta vinbär, ceder, timjan och kakao.

Smaken är även den nyanserad och fruktig med fatkaraktär och toner av svarta vinbär, ceder, peppar, kaffe och choklad.

Jag tycker att det här vinet passar utmärkt att dricka helt för sig själv, eller att äta till mildare maträtter då pepprigheten annars tenderar att ta över i vinet.

Detta är ett helt okej vin i sin prisklass, men faller något på den påtagliga pepprigheten i kombination med kryddstarkare maträtter.

Viña Chocalán Origen Gran Reserva Synergy Blend 2018
Pris: 159 kronor
Nummer: 2344

Viña Chocalán Origen Gran Reserva Synergy Blend 2018 får hela…

Karl-Johan Sandberg Nöje | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in