Orkla Foods Sverige återkallar enstaka produkter av Abba Laxpastej

Av på 13 oktober, 2021

Orkla Foods Sverige återkallar enstaka konsumentförpackningar av Abba Laxpastej. Anledningen är att rester av etylenoxid har upptäckts i ett förtjockningsämne som används i produkterna. Detta gäller enbart en batch och enstaka konsumentförpackningar som nått butik.

Det föreligger ingen omedelbar hälsorisk att äta produkterna.

Halterna av etylenoxid är mycket låga och ej detekterbara i den färdiga produkter. Etylenoxid är förbjudet som bekämpningsmedel i EU/EES och produkterna återkallas efter dialog med Livsmedelsverket.

Återkallelsen gäller nedan produkt:

Artikelnummer: 453003212

Produkt: Abba Laxpastej 8x145g

Bäst-före-datum: 2022-06-27

– Vi ser givetvis allvarligt på det inträffade. Produktsäkerhet är av högsta prioritet för Orkla och alla Orklas produkter ska uppfylla gällande standarder och lagstiftning. Därför väljer vi att återkalla produkterna, kommenterar Åsa Jönsson, Kvalitetschef Orkla Foods Sverige.

Butikerna och kunderna ombeds att kassera varor i butik. Konsumenter som har köpt någon av ovanstående produkter kan vända sig till Orkla Foods Sveriges konsumentkontakt: konsumentkontakt@orklafoods.se, 020-75 00 10 och vi rekommenderar att produkterna därefter slängs.

Många europeiska livsmedelsproducenter har drabbats av detta fall, och Europeiska kommissionen och nationella livsmedelsmyndigheter har anlitats för att förhindra att etylenoxid förs in i råvaror som levereras till EU/EES.

Hälsa | Sverige
Örebronyheter

Källa Orkla Foods Sverige

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in