Oscar Zia har släppt första singeln från kommande album

By on 21 februari, 2023

↑↑ Lyssna på Oscar Zia – Autopilot här ↑↑

Popstjärnan Oscar Zia släppte nya singeln ”Autopilot” den 17 februari, den första från hans kommande fullängdsalbum som släpps senare i år.

”Autopilot” är en direkt och lekfull poplåt med elektroniska inslag, skriven av Oscar Zia, Sebastian Atas, Victor Sjöstrom och Petter Tarland samt producerad av Sebastian Atas. Låten är Oscars första musiksläpp tillsammans med Sony Music Sverige.

”Låten kom till under en period det kändes som jag gick på autopilot. Huvudet var tomt och jag kände mig dränerad. Livet bara pågick runtomkring mig.” – Oscar Zia.

Oscar Zia är ett stort namn på den svenska popscenen och hans låtar har spelats över 30 miljoner gånger på Spotify. Multitalangen sitter inne på ett häpnadsväckande CV och har, utöver musiken, de senaste åren underhållit hela Sverige i TV-rutan och i radioshower. Han har axlat stora ärofulla programledaruppdrag, däribland Melodifestivalen och Musikhjälpen, samt haft ett eget TV program på TV4. Men nu satsar Oscar fullt ut på musiken och den popkarriär som till viss mån satts på paus.

Oscar berättar:

”Dom senaste åren har varit väldigt roliga! TV och radio blev en plats jag fick släppa loss och bara ha kul, en frizon. Mitt musikskapande pausades, för andra dörrar öppnades som kändes spännande. Men under 2022 saknade jag studion. Så jag började långsamt skriva igen, och ju större TV och radio uppdragen blev desto viktigare blev musiken där jag kunde stänga av press och prestationsångest.

Låtarna har den här gången växt fram ur lust och frihet, för jag hade till en början ingen speciell plan om en platta eller singel. Utan jag ville bara tänka på annat en stund, och jag tror det hörs i texterna och soundet.”

Håll tillgodo för fler singlar under våren och Oscars album i höst.

Kultur | Sverige
Örebronyheter

Källa: Sony Music

You must be logged in to post a comment Login