Första vinsten för ÖSK Bandy för säsongen efter stor dramatik

By on 30 december, 2021

Örebro SK Bandy tog sig an Vetlanda BK i den 17 omgången av Elitserien Bandy, en match där inget annat än vinst var ett måste, för nu ligger man inte bra till för fortsatt spel i högsta ligan. För varje vinst får man med sig två poäng, upp till säker plats hade man innan match tio poäng. Det vill säga fem vinster, man hade med kvällens match inräknat bara 15 matcher kvar att börja upphämtningen. Visst kom man närmare då man tog en historisk första vinst i Elitserien Bandy, när slutsignalen ljöd stod det 5-4 i Örebrofavör.

Örebro startade mer eller mindre som vanligt med en sömngångarbandy där man släppte till ett redan in den fjärde minuten, för att som vanligt börja växla uppåt. Sett till matchtempot från bägge lagen gick inte direkt fort, Vetlanda utökade men speled hade jämnat ut sig. Örebro hade kommit in i spelet och kunde reducera för att släppa till ett nästan en hel minut senare, trots utökning från hemmalaget kunde Örebro rida vidare på energin kvitteringsmålet gav. Man höjde tempot, låg på mer mot Vetlanda och Örebro tog över spelet. När det blåstes för halvtid hade ÖSK kommet ytterligare ett mål närmare, och man gick till vila med ett mål att hämta in samt att Vetlanda hade två spelare utvisade.

Örebro började den andra halvleken med två man mer på banan under de sju första minutrarna, ett spel med stora ytor och öppet spel som gjorde att man i den 46 minuten hade kvitterat. Med ledningsmålet i ryggen ångade man på för att göra både ett fjärde som ett femte mål, där och då spelade man stabilt. Sen drog man på sig utvisningar, snack, rött kort, spel med tre spelare mindre på banan, utan att Vetlanda kom närmare. I den 88 minuten gjorde Vetlanda mål på straff, där Örebro även drog på ytterligare en utvisning. Men ett heroiskt kämpande ÖSK stod pall för Vetlandas press och tog hem sin första vinst för säsongen.

Sett till 90 minuters spel så började tillställningen i ett tempo som passade Örebro bra, även om man inte var med från start så såg att man Vetlanda spelade utan någon sorts form av Elitseriespel tempomässigt. Nu hamnad redan efter 12 minuters spel i ett tvåmålsunderläge, skillnaden i den här matchen var att ÖSK helt enkelt bara körde på, med som det såg ut som en ”vi har inget att förlora” attityd. Redan från början i den andra halvleken såg man hade Örebro grepp om spelet och hemmalaget såg tillbakapressat ut, när målet trillade in för ÖSK desto mer sjönk Vetlandas spelkvalité. Men det kunde ha gått riktigt illa då Örebrospelarna började dra på sig alldeles för många utvisningar som öppnade upp för Vetlanda, den stora hjälten bakom vinsten sak tillskrivas Örebros målvakt Sebastian Lundgren som stod för en 110% insats och storspelade, utan det spelet hade det varit precis tvärtom.

Tack vare vinsten gick ÖSK Bandy upp på en näst sista plats och har nu fyra poäng, det ska mycket till för att laget ska klara en Elitserieplats men man har helt klart inget att förlora. Kan man spela på de premisserna kan man komma lång, kanske inte ända fram men man ska falla med flaggan i topp och som det såg ut i kvällens match mot Vetlanda kan det komma att se bra ut.

I den 18 omgången Söndag 2 December tar sig Örebro SK Bandy an IFK Vänersborg i Behrn Arena kl 15, ner och kolla på laget som inte har något att förlora!