ÖSK Bandy föll i första bortamatchen

By on 19 november, 2021

Efter fem raka hemmamatcher var det dags för den första bortamatchen för Örebro SK Bandy i den sjätte omgången av Elitserien Bandy, motståndet stod Sandvikens AIK/BK för. En bortamatch som inte genomfördes fullt så illa som inledningen i Eliteserien, förlust blev det mot ett ganska slarvigt spelande Sandviken.

Som vanligt inledde ÖSK Bandy med att släppa in mål supertidigt i matchen, tafatt och en aning tillbakadraget spel där man inte fick till något av värde i större delen av den första halvleken. I slutet av första halvan fick ÖSK till ett farligt läge utan att sätta bollen i nät, det var underläge med tre mål när det var 45 spelade minuter.

I den andra halvleken bjöds Örebro in i matchen då Sandviken drog ner på tempot ytterligare, tyvärr kunde inte ÖSK ta vara på chansen att komma ifatt både spel som målmässigt.

Sett till hela tillställningen inledde ÖSK matchen som vanligt med att uppträda tafatt, att spel in mål tidigt men den här gången utan att komma tillbaka med skärpa. Däremot såg defensiven bra ut efter de två inledande målen för Sandviken, man täppte till helt ok och gjorde det hyfsat svårt för motståndarna. 

Att man ens kunde vara med på i matchen berodde mest på att Sandviken inte höll något speciellt högt tempo, det här liknade inte Elitserietempo över huvudtaget. Om det såg segt ut i den första halvleken så kunde det se både segare och slarvigare ut i den andra från hemmalaget.

Men det ska tilläggas att Örebro inte anföll som ett, med ett fåtal undantag då. Bra defensiv även om Sandviken inte satte den på prov som det hör till högsta serien, men framåt måste det till bättre tempo och skärpa för ÖSK. 

Det här var Örebro första bortamatch för säsongen och det är något som självklart spelar in, för det tar ett tag att växa in i Elitseriekostymen både hur det ser ut på hemmaplan som bortaplan. Örebros hemmaspel har successivt blivit bättre och bättre för att vara närmare en hemmavinst, på bortais under kvällen såg det inte lika illa ut som det gjorde under omgång ett och två på i Behrn Arena men det är fortsatt steg att ta där också.

Nu hör det till saken att Robin Folkesson som har varit avstängd fram till kvällens match är klar med en och är tillbaka till omgången borta mot Hammarby (om det blir match på grund av vädret), då kommer det garanterat att se annorlunda ut för Örebro spelmässigt då Robin tillför något otroligt mycket.

Nu på Lördag 21 November 2021 väntar Hammarby IF på bortaplan för Örebro SK Bandy, om vädret tillåter såklart.


Sandviken AIK/BK vs Örebro SK Bandy

Första halvlek:

1a minuten mål Sandviken 1-0

5e minuten mål Sandviken 2-0

23 minuten mål Sandviken 3-0

Andra halvlek:

61a minuten mål Sandviken 4-0

61 minuten mål Örebro 4-1

Anders Olofsson,  Sport | Bandy
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login