ÖSK Bandy förnedrade i Behrn Arena

By on 30 januari, 2022

Örebro SK Bandy tog emot Sandvikens AIK/BK i Behrn Arena under dagsmatchen i Elitserien Bandy, Örebro kom till match med en vinst på de fyra senaste matcherna. ÖSK Bandys senaste match var inget att skriva in i historieböckerna och förhoppningsvis hade man lärt sig något från den fadäsen, i dagens match saknades Simon Folkesson på grund av fotskada.

Det är något som händer i ÖSK Bandy just nu och det är inte positivt, var är den där stabila defensiven som laget hade byggt upp under ett antal matcher fram till dagens match. Det som har varit lagets svaga del har varit anfallet, i den första halvleken fanns det inte mycket som var från hemmalagets sida.

Man förstår att Sandviken helt enkelt ska vara bättre, men när de egentligen åker runt på halvfart och ändå ligger i framkant när det kommer till spelet så vet man att något inte står rätt till. Örebros första riktigt chans kom i den 23 minuten utan poäng, när man väl fick bollen i mål hade gästerna redan hunnit gjort tre. När pipan ljöd för halvtid hade ändå Örebro gjort två mål men då låg man under med fyra bollar, att man hade fått göra två mål berodde mest på till synes Sandvikens ganska loja inställning till försvar.

Att säga att matchen var avgjord efter första halvlek så ljuger man inte, men man kan i alla fall försöka att bjuda upp till någon sorts form av anfall, en tillstymmelse till att vilja gå framåt för att göra mål. Sandviken då, ja de ägnade sig åt försvarspel för att sticka upp i kontringar. Något de tyvärr för Örebros del gjorde riktigt bra då gästerna gjorde fem mål under den sista halvan, imponerande när det såg ut som om de större delen av tiden ägnade sig åt allmänhetens åkning.

Örebros insats blev en sån där man inte kan rida vidare på, anfall är bästa försvar har jag skrivit förut. Men om man håller på med Viking Lineanfall kommer man inte långt, vad är det då kan man undra? Jo, det är om man som till exempel Janérs drar upp ett anfall, ställs mot två-tre motståndare. Istället för att gå mot mål och chansa gör man lång låååång 180 graders sväng, för att spela tillbaka bollen djupt djuuuupt ner till backlinjen för att bygga upp anfallet bakifrån. När den aktionen har färdigställts då har man istället för två-tre motståndare att passera, ett helt lag på tio man att spela sig igenom. Nu är det inte bara Janérs som gör så, mer eller mindre hela laget hänger sig åt det här spelet att låta motståndarna komma tillbaka för att försvara sig själva och ett sånt spel ger inte några vinster.

I dagens match var man med stundtals, då på Sandvikens villkor. För det var gästerna som styrde och ställde mest hela tiden, att Örebro ”fick” komma fram och skapa något ska man vara tacksamma över.

I och med dagens resultat är Örebro superjumbo då Tellus vann sin hemmamatch mot Vänersborg, nu väntar match redan på Tisdag 1 Februari för Örebro SK Bandy i Behrn Arena då Hammarby IF kommer på besök.