ÖSK Bandy fortsätter plocka poäng

By on 24 november, 2021

I kvällen match i Elitserien Bandy tog Örebro SK Bandy emot Bollnäs GOIF/BF i Behrn Arena i den åttonde omgången, laget kommer från en oavgjort tillställning borta mot Hammarby IF. Ett fall framåt, då man hade startat Elitserien med sex raka förluster. I kvällen match mot Bollnäs visade man upp att formen är god och man stod emot på ett riktigt bra sätt, ytterligare en poäng och det börjar se bra ut.

Det blev till en riktigt bra start för ÖSK Bandy, bara det att man inte släppte in mål inom de tre första minutrarna sa en hel del. Man visade upp en bra defensiv där man spelade tajt och tålmodigt, ett spel som gjorde att man successivt kunde ta för sig framåt. I den femte minuten såg det ut som om Robin Folkesson skadade sig när ÖSK var i anfall, då han ramlade och gled ut ur planen och tog sig för axeln.  Hemmalagets mogna spel gjorde att man kunde ta ledningen i den 17 minuten, det var Robin Folkesson som var tillbaka på planen, ett bra kvitto på att han kunde spela vidare. Örebro trampade på och kunde även utöka ledningen, missa en straff och i sista minuten av halvleken släppa in ett. Men man gick in i halvtid med en viktig ledning i ryggen.

ÖSK Bandy började den andra halvleken när man i början utökade ledningen, men därefter började man sakta men säkert halka efter tempomässigt. Med en halvtimma kvar hade laget sjunkit långt långt ner på egen planhalva, där och då började Bollnäs jobba sig tillbaka målmässigt. Två mål inom ramen av tio minuter och så var det lika, med pressande Bollnäs och ett tillbakapressat hemmalag kunde man inget annat göra än att satsa på kontringar.

Det var även under en kontring som ÖSK Bandy kunde ta ledningen, tacka vare energin som laget fick av det målet orkade man med ytterligare en tempohöjning och se till att man kom upp i en tvåmålsledning. Men efter det började energi och ork att sina, gästerna jobbade sig tillbaka, pressade på och när det var slut var det kvitterat.

Sett till hela matchen började ÖSK Bandy på fantastiskt bra sätt, sett till hur starterna har sett i de tidigare matcherna. Man jobbad som lag defensivt där man flyttade lagdelarna på ett effektivt sätt och styrde ut motståndarna, efter att ha fått ihop det bakre delarna kunde man börja bygga framåt. Med ett organiserat tålmodigt spel från hemmalagets sida kunde man till sist slå in ett ledningsmål, vilket inte hade hänt någonsin i Elitserien Bandy under säsongsinledningen, smakstart i 17 minuten.

Nu hör det till saken att Bollnäs inte riktigt kom upp i den nivå som det tillstår ett Elitseriespel, slarvigt och tempofattigt, något som passade hemmalaget som kunde bygga sin egen rytm. Efter pausvilan med ca en halvtimma kvar hade orken sinat för ÖSK Bandy och spelet började halta ordentligt, något man måste jobba på om man ska kunna få med sig fler poäng. För ser man till vilka lag som står på schemat både borta och hemma så måste konditionen upp, det gäller att orka ända in i kaklet.

ÖSK Bandy stod för en helgjuten insats trots tappet och fick med sig en poäng från mötet med Bollnäs Bandy bara det är viktigt i förlängningen, det ska sägas att ÖSK är inne i ett tajt spelschema med många matcher på få dagar och det sätter sina spår.

Söndag 28 November 2021 är det dags igen för ÖSK Bandy då man möter IFK Rättvik som är placerad på sista plats med noll poäng på bortaplan i omgång nio, kan man visa upp det spel som laget har presterat under de två tre sista matcherna är chansen stor att det kommer in två viktiga poäng på kontot.


Örebro SK Bandy vs Bollnäs GOIF/BF

Första halvlek:

17e minuten mål Örebro 1-0

32a minuten mål Örebro 2-0

33e minuten straff Örebro, målvaktsräddning

41a minuten straff Bollnäs, bollen i målramen

45e minuten mål Bollnäs 2-1

Andra halvlek:

52a minuten mål Örebro 3-1

61a minuten mål Bollnäs 3-2

67e minuten mål Bollnäs 3-3

72a minuten mål Örebro 4-3

74e minuten mål Örebro 5-3

76e minuten mål Bollnäs 5-4

91a minuten mål Bollnäs 5-5

Anders Olofsson,  Sport | Bandy
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login