ÖSK Bandy gjorde sin bästa insats för säsongen

By on 12 november, 2021

Örebro SK Bandy tog emot serieledarna IFK Motala i Behrn Arena under fredagskvällen i den fjärde omgången av Elitserien Bandy, det var även den fjärde raka hemmamatchen där ÖSK Bandy gjorde sin bästa insats för säsongen trots en förlust.

Vilken skillnad det är från ÖSK Bandys premiär fram till dagens match, visserligen blev det en mardrömsinledning för Örebro SK då det blev ett bakåtmål redan i den första minuten. Chansen för motståndarna uppstod efter att backarna i hemmalaget åkte ihop, vilket gjorde att gästernas Jonas Enander blev helt friställd och kunde enkelt slå in bollen i mål. Efter det kom hemmalaget in i matchen, spelet böljade fram och tillbaka där chanser uppstod. ÖSKs defensiv har inte varit till fullgodo under tidigare matcher, men efter den inledande fadäsen började det arta sig där man kom ihop som ett lag, när man gick in för pausvila gjorde man det i ledning.

I den andra halvleken kom IFK Motala ut som ett nytt lag, man såg att de hade antingen fått en duktig utskällning alternativt snackat ihop sig under pausvilan, de visade upp ett helt annat spel där man gjorde Örebro sämre. Inte till en början målmässigt sett, för trots gästernas överläge stod hemmalaget till en början emot bra. Det som gjorde att IFK Motala bjöds in i matchen var att ÖSKs målvakt Joakim Bergqvists skridsko strulade och han fick utgå för att fixa till det, en aktion som tog tid då han var tvungen att få av sig benskydden för att få av sig skridskorna. Under tiden som skridskorna ordnades till fick reservmålvakten Sebastian Lundgren hoppa in, ouppvärmd och med inte fullt så mycket matchvana av Elitserien så kunde gästerna både kvittera och ta ledningen innan ordinarie målvakt Joakim Bergqvist var tillbaka i mål. Ca 20 sekunder efter bytet kunde IFK Motala dryga ut ledningen, där och då gick luften ur ett tidigare hyfsat bra kämpande ÖSK där man kunde se att spelet började svika, slutresultatet skrevs till 6-3 i IFK Motalas favör.

Även om gästerna kom ut och höjde tempo och spelkvalité ordentligt i den andra halvleken så var Örebro faktiskt med, det som enligt mig gjorde att IFK Motala enkelt kunde både komma ikapp som förbi var incidenten då ÖSKs målvakt Joakim Bergqvist blev tvungen att gå ut för att ordna till utrustningen. Det här var hemmalagets fjärde och garanterat bästa match, man gjorde en riktigt bra första halvlek och kan man se till spela så i hela 90 minuter kommer det att ordna upp sig. Ska man börja vinna gäller det att hela laget håller sett över en hel match, där ingen viker ner sig och hänger med huvudena för det är mycket mentalt också.

I Örebros femte omgång Tisdag 16 November 2021 väntar Vetlanda BK i Behrn Arena, den femte hemmatchen på raken.