ÖSK Bandy hittade inte tillbaka mot Sirius

By on 14 december, 2021

Örebro SK Bandy tog emot IK Sirius BK i Behrn Arena under Tisdagskvällen i den 13 omgången av Elitserien Bandy, ett Sirius som innan match befann sig på en sjunde plats med bara två förluster på sina senast tio matcher. Efter att ÖSK Bandy både slipat och vässat matchform från start och fram till senaste matchen hade det bara gått uppåt, upp som en sol men ner som en död fågel sist mot Edsbyn så revansch i kvällens match, eller inte då man inte hittade tillbaka till sitt fina spel.

ÖSKs Vilgot Sjölander sa innan matchen att man inte skulle spela så fint, istället skulle man spela mer rakt och primitivt. Ett spel som man inledde med och gjorde det bra, under de tio första minutrarna hade man skapat mer än vad man gjord under någon tidigare match. Det bjöds på chanser och hörnor åt bägge håll, hela fem stycken vaskades fram.En ganska tempostark inledning som följdes upp av ett mer tempofattigt spel, något som gjorde att gästerna kunde ta ledningen i den 20 minuten där ÖSKs defensiv var något avslagna. Det var en första halvlek där Sirius gick ut till halvtidsvila med en ledning med tre mål, trots att gästernas spel inte stod ut på något sätt.

Starten av den andra halvleken gick till Sirius som kom ut och var mer påslagna än hemmalaget, med fyra minuter spelade i den 49 minuten utökade gästerna ledningen och det såg ut som om att ÖSK tappade ork ännu mer. Hängande huvuden på hemmalaget och ett orkeslöst spel gör inte att man varken kommer ifatt eller att man kan vinna några matcher. Positivt var att Örebro kunde reducera i slutet av matchen, viktigt för moralen att inte få med sig ytterligare en nollad match.

Hade man gjort jobbet i den första halvleken hade matchbilden inte sett ut som den gjorde till sist, men har man inte den där sista skärpan. Just det där lilla sista att inte kunna sätta bollen i mål, då räcker man inte till. Tittar man i tabellen är det superviktigt att man börjar plocka poäng, det är tre lag som åker ur och Örebro ligger sju poäng efter säker plats där Frillesås BK befinner sig. Jag har svårt att se hur man ska göra det när det ser ut som det gör, egentligen ska det inte spela någon roll om man ligger under eller inte för man kan förlora på olika sätt. Att inte vika ner sig och kämpa ända in i kaklet, från start till mål kan göra att spelbilden kan vända till något bra till slut. Det handlar helt enkelt om hur man vill visa upp vad man kan, Örebro har stundtals visat upp ett värdigt Elitseriespel men inte orkat hela vägen ut.

Nu finns det faktiskt kommande matchen där man både kan vinna och spela oavgjort, allt är upp till spelarna och att ligga på sista plats det tror jag inte att de vill.

I den 14 omgången av Elitserien Bandy Fredag 17 December 2021 tar man sig an IFK Vänersborg på bortaplan, ett Vänersborg som ligger i mittenskiktet och har sex förluster på sina tio senaste spelade matcher, kanske finns en chans där att få med sig välbehövliga poäng.


Örebro SK Bandy vs IK Sirius BK

Första halvlek:

  • 20 minuten mål Sirius 0-1
  • 32 minuten mål Sirius 0-2
  • 35 minuten mål Sirius 0-3

Andra halvlek:

  • 49 minuten mål Sirius 0-4
  • 51 minuten mål Sirius 0-5
  • 67 minuten timeout Örebro
  • 90 minuten mål Örebro 1-5

Anders Olofsson,  Sport | Bandy
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login