ÖSK Bandy kollapsade hemma mot AIK

By on 11 februari, 2022

Näst sista omgången i Elitserien Bandy för Örebro SK Bandy, sista matchen för säsongen i Behrn Arena, då står AIK för motståndet. Med en framtida nedflyttning i sikte var det dag för ÖSK att spela sista matchen i Elitserien Bandy, AIK var laget man mötte och ÖSK föll ihop som ett korthus i andra halvlek.

Det blev en första halvlek där det var AIK som väntat tog tag i taktpinnen, men en målrik start med tre mål på fem minuter så var man igång, Nu var det inte bara gästerna utan även ÖSK visade upp att man ville vara med, AIK två mål och Örebro ett. Sett över 45 spelade minuter hade gästerna ett övertag om än inte så överlägset som det har sett ut förut i Örebros matcher, när man gick in i halvtidsvila hade hemmalaget gjort tre och man var bara två mål efter.

Den andra halvleken inledde Örebro på ett bra sätt där man var med, ett tag, sen drog det iväg för AIK. Att ÖSK tappade spelet totalt berodde på precis som i de flesta matcher att man helt enkelt inte orkade med, när ett lag som AIK upptäckte det klev de upp ett par steg för att öka tempo och tryck mot hemmalaget. Där gästerna kunde stänka in mål i parti och minut, slutresultatet skrevs till 3-15 till bortalaget.

Som sagt var så var det näst sista matchen i Elitserien Bandy med spel på hemmaplan, nästa gång man kan se Örebro SK Bandy på is får man göra det i Allsvenskan. I den 30 och sista omgången möter ÖSK Bandy på bortaplan Bollnäs GOIF/BF lördag 19 februari 2022.