ÖSK Bandy nära men räckte inte riktigt till

Av på 17 december, 2021

Örebro SK Bandy spelade sin 14 omgång i Eliteserien Bandy under fredagskvällen, det gjorde man på bortais mot IFK Vänersborg. Snart är halva säsongen avklarat och inte en vinst än så länge för ÖSK med två poäng på kontot, nu räckte det inte ikväll heller man man kryper närmare den där efterlängtade första vinsten.

Örebro släppte in första målet redan innan i den andra minuten, för att sen få ihop sitt spel dock utan att få någon utdelning. Desto längre halvleken gick desto mer tog hemmalaget över, Vänersborg spelade snabbare, rappare och mer distinkt där Örebro inte hängde med alls och lagdelarna drogs isär. I den 30 minuten inleddes ett målkalas där det gjordes fyra mål, tre av Vänersborg och ett av Örebro. När första 45 var spelade hade Vänersborg en tremålsledning.

Den andra halvleken dominerade Vänersborg till en början där man styrde och ställde lite som man behagade, Örebros defensiv gjorde det bra och tillät inte hemmalaget att komma fram för att skapa något farligt. Örebro fick en jättechans i den 62 minuten då man kom helt ren med motståndarmålvakten utan att få bollen i mål, målet för gästerna kom istället i den 69 minuten och med det infann sig extra energi. För efter det kom det en grym forcering från Örebros sida där man fick upp hastigheten på både skridskoåkning och spel med boll, man på ordentligt utan att på riktigt komma ikapp där man avslutade matchen med ytterligare ett mål i den 92 minuten. Det sista som hände i matchen och man föll med ett mål.

Sett till hela matchen gick det alldeles för sakta med ett riktigt tempofattigt spel från Örebros sida, ett spel som gjorde att Vänersborgs spel såg rent ut sagt suveränt bra ut. När Örebro tog tag i sitt spel och la i en växel till var man med på samma nivå, tyvärr gjorde man det alldeles för sent och man föll tungt igen.

Positivt var att man faktiskt vann den andra halvleken med 2-0, kan man ta med sig den perioden och det spel till nästa match så kan det gå riktigt bra och den första vinsten för Örebro kan komma. För i den 15 omgången möter man laget som ligger precis på platsen ovanför i Elitserien Bandy IK Tellus Måndag 20 December 2021, en jättematch där Örebro bara måste få med sig två poäng i jakten på att få någon sorts form av chans att hänga kvar i Eliteserien Bandy.


IFK Vänersborg vs Örebro SK Bandy

Första halvlek:

  • 02 minuten mål Vänersborg 1-0
  • 30 minuten mål Vänersborg 2-0
  • 33 minuten mål Örebro 2-1
  • 34 minuten mål Vänersborg 3-1
  • 36 minuten mål Vänersborg 4-1

Andra halvlek:

  • 69 minuten mål Örebro 4-2
  • 92 minuten mål Örebro 4-3

Anders Olofsson,  Sport | Bandy
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in