ÖSK Bandy närmare och närmare vinst

By on 16 november, 2021

Vetlanda BK var på besök i Behrn Arena i den femte omgången av Elitserien Bandy, det var även Örebro SK Bandys femte raka hemmamatch. Med facit i hand så blir ÖSK Bandys spel bara bättre och bättre, tajt och jämt när hemmalaget stod upp riktigt bra mot Vetlanda BK

Självklart så startade ÖSK Bandy som i de fyra inledande matcherna med ett tidigt mål riktigt, riktigt tidigt redan i den andra minuten. Svagt, slarvigt och slappt där man såg bara förvirrade ut, det spelet höll man på med bara ett par tre minuter efter målet för att sedan tajta till defensiven.

Man sjönk lågt såg till att mitten hölls och började att bygga bakifrån, något som gav resultat då man inledde en grymt bra målperiod där man gick upp i en 4-1 ledning. I slutat av första halvlek stökade man till det lite när Vetlanda började trycka på, där man bjöd gästerna på en reducering efter en felpassning med sex minuter kvar. ÖSK Bandy gick till halvtidsvila i ledning, en viktig sådan.

ÖSK Bandys andra halvlek var riktigt bra där man inledningsvis startade skakigt men fick ihop spelet och stod emot Vetlanda bra. Man skapade många bra chanser där Vetlandas målvakt Christian Boman stod för en hel del viktiga räddningar som sett till matchen räddade gästerna, även domaren var på Vetlandas sida där han stod för många inkonsekventa domslut som inte riktigt låg i linje hur det dömdes för gästerna. Tyvärr kunde Vetlanda komma tillbaka för att reducera, kvittera och ta ledningen under andra halvan där man vann matchen.

Sett till hela matchen så stod ÖSK Bandy för en riktigt bra insats, kan man jobba bort det där med att bjuda motståndarna på ett mål inledningsvis så kommer det att gå mycket mycket bättre. Defensiven såg bättre ut i den här tillställningen och helheten blir bättre desto mer matcher man får i sig, man är fortsatt superjumbo men ÖSK Bandy kommer närmare och närmare sin första poäng i Eliteserien Bandy.

Efter den här omgången går man in i en tuff matchperiod där man har fem matcher på elva dagar, där man möter laget som ligger näst sist IFK Rättvik och med det spelet som ÖSK Bandy visade upp idag så kan det bli poäng om inte innan såklart.