ÖSK Bandy spelade jämt i jumbofinalen

By on 15 januari, 2022
Arkivbild

ÖSK Bandy föll tungt sist borta mot Edsbyns IF, i dagens match mötte man jumboplacerade IK Tellus i ett prestigemöte där man egentligen bara spelade om vem som skulle hamna på den absolut sista platsen av Elitserien Bandy.

Jumbofinalen inleddes i ett minst sagt avvaktande tempo där lagen kände på varandra och man lät bollen gå mellan varje spelare i uppbyggnadsfasen innan man gick på anfall, det var Tellus som spräckte målkontot genom straff där tempot gick upp en aning. Sett till första halvlek var det gästerna som hade ett litet momentum när när man gick in i pausvilan.

I den andra halvlek var det ett mer påslaget Örebro som kom ut på isen och visade upp en helt annan attityd, känslorna svallade och Örebro stod på ett bättre sätt. Man fick med sig tre raka mål som ledde till att hemmalaget hade gått upp i en tvåmålsledning, där och då såg det ut som om den stora darren kom. Det slog om till ett spel som såg krampaktigt ut, ett spel som bjöd in Tellus som började komma tillbaka målmässigt, när visslan ljöd för full tid stod det 5-5 på resultattavlan.

Det slutade oavgjort i Behrn Arena efter att Örebro hade haft en tvåmålsledning, nu hör det till saken att hemmalaget har haft bra ledningar i tidigare matcher men man har alltid tappat den för att tappa helt och hållet. Det är som om att man inte riktigt vet hur man ska hantera ledningar, det smyger in sig en osäkerhet som sprider sig till alla lagdelar. Bortsett Örebros suveräne målvakt Sebastian Lundgren, som i den här matchen mer eller mindre själv räddade oavgjort.

Det finns ett uttryck som heter ”Anfall är bästa försvar”, ett uttryck som ÖSK Bandy skulle ha tagit till sig från start och istället för att backa av hålla fullt.

Nu återstår det bara elva omgångar av Elitserien Bandy och som det ser ut så är det kört, det enda Örebro kan göra nu är att bjuda upp så gott man kan och visa hemmapubliken att man inte viker ner sig.

i omgång 20 möter ÖSK Bandy IFK Vänersborg i Behrn Arena, matchen spelas Måndag 17 Januari 2022.