ÖSK Bandy tog historisk poäng på Zinkendamm

By on 21 november, 2021

Det blev match mot Hammarby IF på Zinkendamms IP i Stockholm, fredagens match för Hammarby fick ställas in på grund av att planen inte höll måttet på grund av vädret. Det här var ÖSK Bandys andra bortamatch och den sjunde omgången av Elitserien Bandy, positivt var att tidigare avstängde Robin Folkesson var tillbaka i laget. Matchen utvecklades till en bra kamp för Örebro, så bra att man fick med sig en poäng.

ÖSK Bandy började som vanligt, känns som att det börjar bli tradition att släppa in ett mål inom de två första minutrarna av matchinledningen. Tråkigt då laget kvitterade redan i den nionde minuten och var riktigt bra med i matchen, efter det jämnade det ut sig där Hammarby sakta men säkert kunde ta tillbaka kommandot en aning och men gick in i pausvilan i ledning.

Den andra halvleken inleddes med att Hammarby drog på sig en utvisning tätt följd av ytterligare tre, Örebro fick inte med sig något under den perioden och drog på sig en utvisning själva. Där var matchen inne i ett ganska tjurigt läge och det bjöds inte på något skönspel, efter det blev det mycket bättre spelmässigt och det flöt på bättre.

Örebro kvitterade i den 85 minuten och det var inte orättvist på något sätt då gästerna stod för ett riktigt bra spel, tyvärr drog Örebro på sig två utvisningar i slutet och Hammarby kunde kvittera och matchen slutade oavgjort.

Örebro fick med sig en historisk första poäng borta mot Hammarby i Elitserien Bandy 2021/2022 efter att ha visat upp ett helt annat spel över hela banan, tyvärr så släppte man in det där standardmålet i början av matchen, en taktik kanske med tanke på hur det har sett ut i tidigare matcher. Hammarby är inte det lag som de historiskt har varit, men att ta poäng på Zinkendamm i Stockholm är en fjäder i hatten.

Kan man bibehålla det spel som Örebro visade upp under söndagens match där man visade upp en bra defensiv varvat med varierat anfallsspel kan man räcka lång i Elitserien, att det finns kvaliteter har man visat upp under tidigare matcher, nu gäller det att både bibehålla dem och utveckla.

I den åttonde omgången väntar Bollnäs GOIF/BF I Berhn Arena Onsdag 24 November 2021, tack vare poängen är man nu näst sist istället för superjumbo, ett steg i taget.


Hammarby IF vs Örebro SK Bandy

Första halvlek:

2a minuten mål Hammarby 1-0

9e minuten mål Örebro 1-1

mål Hammarby 2-1

22a minuten mål Örebro 2-2

27e minuten mål Hammarby 3-2

Andra halvlek:

60e minuten mål ÖSK 3-3

76e minuten timeout Hammarby

85e minuten mål ÖSK 3-4

86e minuten mål Hammarby 4-4

Anders Olofsson,  Sport | Bandy
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login