ÖSK Bandy tog skrällpoäng hemma mot Vänersborg

Av på 17 januari, 2022

ÖSK Bandy är inte direkt bortskämda med vinster under säsongen av Eliteserien Bandy, även när det har sett riktigt riktigt bra ut som senast mot IK Tellus har man inte klarat av att ta ledningen till vinst. Anfall är bästa försvar, i kvällens match mot IFK Vänersborg visade ÖSK Bandy hur det ska gå till.

Under de tio första minutrarna i den första halvleken var det en kompakt anfallsvåg som kom i Örebros riktning, det var bara Vänersborg men hemmalaget stod för en tajt defensiv och släppte inte till något. Efter det mattades motståndarnas tempo en aning men hade ändå störst bollinnehav, i den 28 minuten tog gästerna ledningen trots en fortsatt bra defensiv från hemmalaget. Örebro hade några halvchanser att kvittera, men det var något som saknades.

I den andra halvleken kom Örebro ut med en helt annan energi och mötte Vänersborg högre upp i banan, utan att för den delen tappa bakåt. Kvitteringen kom i den 69 minuten och ledningsmålet i den 77, Vänersborg som tidigt i matchen såg helt suveräna ut var nu det jagande laget. 

Skillnaden mot tidigare matcher i motsvarande läge för Örebro så stod man upp, man föll inte tillbaka för att dra ner på tempot. Istället mötte man upp och tryckte på när man kunde, i den 82 minuten tog Vänersborg timeout för att snacka ihop sig och försöka komma tillbaka. När spelet kom igång igen var det en rejäl tempohöjning från Vänersborg där man fick till ett par tillfällen att göra mål, men då fanns det hela tiden en försvarare i vägen.

Örebro vann välförtjänt i Behrn Arena med ett spel som byggdes bakifrån utan att tappa offensiven, det blev inte många mål men vad spelar det för roll när man får med sig en fullpoängare.

Nu har Örebro sju poäng och man är ensam på den näst sista platsen precis efter IFK Rättvik som har åtta poäng, i den 21 omgången av Elitserien Bandy åker Örebro till Västerås för en match i ABB Arena Måndag 24 Januari 2022. Blir det vinst eller poäng i den drabbningen, ja då är man helt klart på rätt väg.


Örebro SK Bandy vs IFK Vänersborg

Första halvlek:

  • 28 minuten mål Vänersborg, 0-1
  • 33 minuten straff Vänersborg, inget mål

Andra halvlek:

  • 69 minuten mål Örebro, 1-1
  • 77 minuten mål Örebro, 2-1
  • 82 minuten timeout Vänersborg

Anders Olofsson,  Sport | Bandy
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in