ÖSK Bandy orkade inte hela vägen

By on 30 november, 2021

I den tionde omgången tog ÖSK Bandy emot Broberg/Söderhamn BS i Behrn Arena, i senaste matchen borta mot IFK Rättvik gjorde inte Örebro den bästa insatsen sett till var laget befinner sig formmässigt just nu. Stabil och bra början men sen tog orken slut.

Den första halvleken gick till Örebro rakt av, ett riktigt riktigt bra defensiv där det var hemmalaget som styrde och ställde. Bara att ÖSK gjorde mål i den andra minuten satte tonen, sett till historiken för Örebro under de inledande matcherna har man faktiskt släppt in mål under den tidsrymden. Istället följde man upp ledningsmålet med att göra ett till i den 13 minuten, även om Broberg kunde komma tillbaka och reducera hemmalagets ledning kunde Örebro hålla undan och gå in i pausvila i ledning.

Örebro inledde den andra halvleken bra, utökade i den 52 minuten och bra tryck både i defensiv som offensiv. Med 20 minuter kvar så tog orken slut för hemmalaget och Broberg tog över och började knapra in Örebros ledning, visst blev det så, gästerna kom både ifatt och förbi. 

Det här var Örebros helt klart bästa match i Elitserien Bandy, fram till den 70 minuten då orken var slut och man mer eller mindre backade ner till egen målvakt. Just orken är något av ÖSKs dilemma, bra spel och man gör det svårt för motståndarna för att i slutet av matcherna dippar. Sett till kvällen match mot Broberg såg det mycket stabilt ut både på plan och på resultattavlan och det hade lika gärna varit en historisk första vinst, tyvärr ville Broberg annat och under sista 20 satte gästerna ett grymt tryck på hemmalaget och man kunde få med sig två poäng.

Orken är något Örebro måste jobba på, för med det spelet som man visade upp i kvällens match hade det varit två poäng på kontot, garanterat.

I den elfte omgången av Elitserien Bandy möter ÖSK Bandy AIK borta Fredag 3 December 2021.


Örebro SK Bandy vs Broberg/Söderhamn BS

Första halvlek:

2a minuten mål Örebro 1-0

13 minuten mål Örebro 2-0

18 minuten mål Broberg 2-1

Andra halvlek:

52a minuten mål Örebro 3-1

82a minuten mål Broberg 3-2

84e minuten mål Broberg 3-3

88e minuten mål Broberg 3-4

Anders Olofsson,  Sport | Bandy
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login