ÖSK behöll serieledningen efter vinst idag.

By on 2 juni, 2013

Idag tog ÖSK emot Östersund på Behrn Arena. Man hade hoppats att vädret varit bättre, himlen öppnade sig och grät för publiken. Men man behövde inte gråta över ÖSK idag då de vann med 2-0.

Men spelet i början av den första halvleken kunde varit bättre, det tog ca 20 min för hemmalaget att komma igång och då satt bollen två gånger om. Under dessa få minuter visade verkligen ÖSK upp vad de kan, men det var också allt.

I den andra halvleken tittade solen fram, men det blev inte direkt någon solskenshistoria på planen. ÖSK kontrollerade matchen och Östersund försökte komma tillbaka. Många gånger var det bortalaget som förde matchen, men tillslut blev det en seger till hemmalaget.

Första halvlek:
Bortalaget Östersund öppnade matchen bäst och man kan se att laget har bra bollkontroll. Det är även Östersund som får de första farliga skotten på mål. ÖSK har svårt att hitta spelet i början av matchen, regnet faller ner och påverka även förutsättningarna för spelet. Men i den 22:a matchminuten släpper det för ÖSK som skapar ett par farliga chanser. Det resulterar i en hörna som ÖSK gör mål på, 1-0 kommer genom Patrik Haginge som nickade bollen i mål.

6 min senare ökar ÖSK på ledningen till 2-0 genom Kalle Holmberg, han tar emot en snygg passning och trycker in bollen i målet. Med ledningen i ryggen fortsätter hemmalaget att skapa chanser, men Östersund är bra och borde inte ligga under. Resultatet i den första halvleken blir dock 2-0 till ÖSK.

Andra halvlek:
Himlen spricker upp och solen tittar fram, tyvärr blev inte spelet så himla roligare i början av den andra halvleken för det. Östersund visade återigen upp att de har ett bra passningsspel och de lyckades få i väg några skott mot mål. Men det blev inte farligare än att bollen fick känna på reklamskyltarna bakom målet.

ÖSK kontrollerade matchen bra i slutet av den andra halvleken, men Östersund lyckades ändå skapa ett par bra lägen. Det var bortalaget som ändå förde matchen då man många gånger hade spelet på mittfältet. Fast med några minuter kvar av matchen kom ett ryck från hemmalaget som resulterade i ett par farliga målchanser. Men målen uteblev och slutresultatet blev 2-0 till ÖSK.