ÖSK vann välförtjänt hemmapremiären

By on 3 april, 2017
Nahir Besara slog in 2-1 som blev slutresultat.

Örebro SK tog emot Jönköpings Södra i premiären på Behrn Arena inför 7073 åskådare, hemmalaget började bäst och hade kommandot större delen av matchen.

Det var ÖSK som började bäst i första halvlek med ett bra tryck och ett ledningsmål redan i xxx minuten, desto längre halvleken led desto mer kom Jönköpings Södra in i matchen. Det var bortalaget som hade mest klara chanser i i slutet och de missade även en klockren målchans, ÖSK ska vara glada att ledningen stod sig halvleken ut.

Andra halvlek började Jönkönping bäst och kvitterade till 1-1 redan efter tre minuter, efter följde ett bra tryck mot ÖSK målet. Hemmalaget stod emot och började sakta men säkert jobba sig in i matchen för att ta över 15 minuter in i andra. I den 81 minuten fick ÖSK en straff som Nahir Besara slog, missade och stötte in returen fram till 2-1 som blev slutresultat.

Örebro SK gjorde en bra hemmapremiär och slog Jönköpings Södra, ett lag som gjorde en bra insats mot hemmalaget och var inte helt ofarliga stundtals. Örebro ska vara glada för vinsten då Jönköping kunde ha varit med ända fram till slutsignalen, men oskärpa och stress gjorde att bortalaget inte fick mer mål. Lördag 8 april väntar nykomlingarna AFC Eskilstuna borta, med en vinst i ryggen så ska det inte vara omöjligt med tre sköna poäng även där.