Österrikiska livefavoriterna Marina & the Kats till Live at Heart i Örebro

Av på 25 augusti, 2021
Foto: Tim Cavadini

Internationellt hyllade livefavoriterna Marina and the Kats från Wien i Österrike Skandinavien-lanserar nya albumet ’Different’ och kommer till Sverige för att spela live på den stora festivalen Live at Heart i Örebro den 1 september.

Indie-swing-bandet Marina & The Kats började som trio och är nu utökade till en kvartett. De är ett av Österrikes (och Europas) mest spännande och flitigast turnerande band. I många år har deras energiska konserter bevisat att de är ett band av högsta kaliber. Inte mindre än tre av fyra bandmedlemmar spelar trummor. Delade trummor gör inte livet enklare för musikerna men ger lyssnarna en mäktig och unik musikalisk upplevelse. Ingen lämnar ett gig med bandet utan groovet i kroppen.

Soundet har utvecklats på nya albumet som lämpligt nog fått namnet ’Different’. Det är fyllt till bredden med rått sväng och det är också en musikalisk reflektion av det märkliga gångna året i pandemins tecken. En bergochdalbana som började lovande med turnéer i Israel, Tyskland och Österrike som plötsligt fick ett abrupt slut. Bandet samlade energin i studion och beslöt sig för att spela in hela skivan live, en process där de sammansvetsade musikerna reagerar på varandras spel och alla små misstag behållits så länge de förblivit sanna mot låten.

Lyriskt har bandet en hel del att säga detta år. Låten ’Pressure’ handlar om att yttre tryck är ett allmängiltigt problem. Man kan antingen resa sig för deadlinen och ta näring från pressen eller duka under för den. I Marinas fall är det en injektion av energi som får henne att känna sig mer levande. ’Sorry’ handlar om svårigheten att säga de enklaste orden. ’Speak Softly’ om att den som gapar högst inte nödvändigtvis har rätt. En sanning med stor relevans för samtiden.  ’Just Like You’ är ett kollektivt tack och en hyllning till alla föräldrar och en påminnelse om att oavsett vad vi tänker så är vi mer lika dem än vi ibland vågar erkänna.

’Different’ bevisar ännu en gång Marina & The Kats unika position på den Österrikiska och Europeiska musikscenen. Precis som alla deras tidigare släpp är det en skiva att lyssna på, att dansa till och att festa till. Men den här gången är bandet tajtare och har mer att säga än någonsin. För dem som har chansen att uppleva dem på Live at Heart i Örebro blir det en garanterat mäktig upplevelse. Alla andra kan få ut väldigt mycket av att endast lyssna på skivan.

Marina & the Kats spelar på Live at Heart i Örebro:

Onsdag 1 sept Kulturkvarteret volymen kl 22
Torsdag 2 sept Makeriet Glashuset kl 21
Fredag 3 sept Konserthuset Foajén kl 20

Musikvideo | MARINA & THE KATS ** Pressure

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Tobias Isaksson

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in