Östersund var för starka för Örebro SK

By on 14 oktober, 2017

Örebro SK begav sig till Östersund för en bortamatch mot Östersund FK på Jämtkraft Arena.

Inför dagens match så var det endast fyra poäng som skiljde lagen åt i tabellen men lillebror Semas lag blev övermäktigt för Örebro och 27 minuter av matchen så stod det redan 3–0.

Matchen började relativt jämnt och båda lagen hade en del chanser men i den 18: e minuten tryckte Johan Bertilsson in 1–0 efter en fin löpning. Två minuter senare var det dags igen då Frank Ahrin nickade in 2–0.

I den 26: e minuten kom så även 3–0 från Johan Bertilsson efter en märklig situation där bröderna Sema gick ihop i Örebros straffområde tillsammans med Örebros målvakt Oscar Jansson, alla tre blir liggande i straffområdet dock utan signal från domaren.

Totalt sätt dominerade verkligen Östersund första halvlek vilket också bollinnehavet visar då Östersund hade bollen 2/3 av tiden.

Örebro lyfter sig något i andra halvlek och de båda lagen byter chanser några gånger, men det blir egentligen aldrig riktigt farligt. Tyvärr var Örebros spel idag under all kritik och jag tycker att många av lagets tongivande spelare var märkligt anonyma.

Nu får vi se fram emot hemma matchen mot Halmstad på fredag 20/10 klockan 19:00 och hålla tummarna att Örebro kan skaka av sig detta.