Över 100 miljoner kronor investerat i solenergi av privatpersoner

Av på 20 september, 2018
Fotograf: TRINE

Nu har investeringar från privatpersoner gjorts via TRINE till ett värde av 100 miljoner kronor.

“När privatpersoner enkelt kan investera för att ekonomiskt svaga hushåll i till exempel Afrika ska få tillgång till elektricitet så kommer vi se att det blir allt vanligare. Framtidens investeringar kommer inte handla om att behöva välja mellan att göra gott och tjäna pengar, det är kombinationen av de båda som blir framgångsrik,” kommenterar Collector-grundaren Lena Apler nyheten.

Som en svensk storstad – över 500,000 människor – kommer nu få tillgång till solenergi tack vare investeringar från privatpersoner gjort via TRINE till ett värde av 100 miljoner kronor. 

En miljard människor i världen saknar tillgång till elektricitet och majoriteten av dessa är beroende av fossila bränslen. En konsekvens av detta är att de betalar oproportionerligt mycket för energi. Om fattigdom ska utrotas så krävs möjligheter för människor att försörja sig och ha tillgång till basala behov såsom rent vatten och modern elektricitet. Samtidigt ligger miljarder kronor på svenska bankkonton utan att bidra till någon större avkastning eller samhällsnytta.

Framtidens finans är hållbar, lönsam och decentraliserad
TRINE,www.jointrine.com, löser utmaningen genom att privatpersoner kan investera med trippel avkastning: social, miljömässig och ekonomisk. En investering via TRINE förser människor med solenergi och reducerar koldioxidutsläppen samtidigt som det ger investeraren en möjlighet till avkastning. En avkastning som kan återinvesteras för att fortsätta göra världen mer hållbar. Framtiden för finansiering är hållbar, lönsam och decentraliserad. Inom en snar framtid kommer vi kanske inte ens att prata om investeringar och hållbara investeringar, utan det är kombinationen av de båda som är receptet för att åstadkomma riktiga resultat.

TRINE gör det enkelt att investera grönt 
Förändring är på väg och det börjar med vårt kapital. 9 av 10 svenskar sparar idag månadsvis. Om alla svenska spararna investerar omkring 500 kronor i solenergi varje månad så kan 54 miljarder kronor årligen investeras i en hållbar framtid. Det skulle ge över 300 miljoner människor ren el och en grönare planet på köpet.De 100 miljoner kronor som hittills investerats i solenergi är bara början – på sikt kan varje svensk bli klimatpositiv genom att låta deras kapital arbeta för en hållbar framtid.

Ekonomi | Världen
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in