Över 300 butiker är nu anslutna till q-handel

Av på 13 maj, 2021
Arkivbild

Nästa vecka öppnar Hälsokraft 10 butiker på q-handelsplattformen, för att sedan ytterligare öppna 10 stycken till, inom kort. Genom foodora kommer människor kunna köpa allt från kosttillskott till hudvård, och få dessa snabbt hem till dörren inom 30 minuter. Q-handeln har vuxit kraftigt i Sverige och med Hälsokostkedjans butiker finns nu över 300 butiker på foodora.

Snabb hemleverans och innovativa samarbeten är morgondagens vinnarkoncept. Behovet av leveranstjänster finns i hela landet. foodora som är den ledande q-plattformen inom leveranser i norden, införde förra året q-handel, vilket innebär att kunder får möjlighet att beställa varor från lokala butiker och få hemleverans under 30 minuter senare.

– Det känns väldigt roligt att få välkomna Hälsokraft till vår växande q-handelsfamilj. Ett bolag som förstår vikten av att tillgodose sina kunders behov av snabb hemleverans. Vi har infrastrukturen redo för snabba leveranser och vi kan i stort sett leverera vad som helst på väldigt kort tid och nu även hälsokostprodukter. Med q-handel finns det bara möjligheter, säger Hans Skruvfors, koncernchef foodora.

– Vi vill hela tiden öka vår servicegrad mot våra kunder. foodora är marknadsledande inom Q-handeln och var därför ett naturligt val av samarbetspartner för oss. Vi vill möta efterfrågan på snabba och smidiga leveranser som inte minst har påskyndats under pandemin då många har ett ökat behov av hemleverans av varor pga social distansering och hemarbete. Men 73% av hemarbetarna kan tänka sig att delvis arbeta hemifrån efter pandemin och där kan vi underlätta vardagen för våra kunder genom våra olika leveranslösningar, säger Rani Malk, vd Hälsokraft.

Hälsokrafts digitala butiker kommer finnas i: Örnsköldsvik, Gävle, Täby, Farsta, Skärholmen, Umeå, Malmö, Helsingborg och Örebro. Fler städer tillkommer.

Om Hälsokraft

Hälsokraft startades 1993 och är idag en kedja bestående av ett 60-tal butiker från Kiruna i norr till Ystad i söder. Hälsokraftbutikerna ägs och drivs av sina handlare.

Om Q-handel (Quick commerce)

Q-handeln är tredje generationens digitala handel. Lanserades av foodora i maj 2020, vilket innebär att kunderna förutom restaurangmat, även nu kan få skönhetsprodukter, böcker och teknik med mera hemlevererat inom 30 minuter. I september 2020 hade 180 butiker anslutit sig till q-handeln, i maj 2021 är siffran 300 stycken butiker.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: foodora

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in