Över en fjärdedel av svenskarna gör reseblunders på resor efter pandemin

By on 30 november, 2021
Arkivbild

Reselistor kan vara ett minne blott, men det betyder inte att resor har blivit lättare för blunderbenägna svenskar. Faktum är att 27 procent av svenskarna som haft turen att åka utomlands under de senaste 18 månaderna har erkänt att de upplevt en reseblunder enligt en ny undersökning från Hotels.com®.

Det handlar inte bara om att man råkat lämna passet hemma, även om 10 procent gjort just det. En av fem (19 procent) packade vätskor över den tillåtna gränsen, 12 procent tog med sig fel valuta och 10 procent bokade ett hotell för fel datum – gör om gör rätt!

Och du vet vad de säger – att misslyckas med att förbereda sig är att förbereda sig för att misslyckas. En femtedel läste inte riktlinjerna eller tog inte med sig rätt dokument utomlands, 11 procent hade inte med sig det som krävdes för att korsa internationella gränser och 18 procent glömde sina covid-19-resedokument.

Men kanske är vi bara otränade, eftersom 34 procent av de tillfrågade tror att de är mer benägna att råka ut för en reseblunder efter att inte ha rest på så länge, och 32 procent erkände att det är dags att gå tillbaka till skolan för en repetition i hur man förbereder sig på sin nästa resa efter 18 månader hemma.

När det gäller resor innan pandemin visar det sig dock att svenskarna inte riktigt är de Einsteins som vi kanske trodde. Faktum är att en fjärdedel av oss någon gång har missat ett flyg, 25 procent menar att de fastnat i trafiken på väg till flygplatsen, 25 procent skyller på långa köer till säkerhetskontrollen och 14 procent har försovit sig – glöm inte at ställa väckarklockan!

Det är inte lätt när det är svårt, 27 procent medger att de gjort en reseblunder när de rest efter pandemin. Att bränna sig i solen (27 procent), inte packa rätt saker (24 procent) och att bagaget försvinner på flygplatsen (18 procent) toppar listan. Men vissa blunders är mer frustrerande än andra, till exempel att förlora sin plånbok (11 procent) – glöm inte strumppengar!

Men när vi väl lyckas åka iväg utan problem drömmer svenskarna om avlägsna destinationer. På frågan var de skulle spendera sina pengar på en megasemester kom Hawaii (45 procent), USA (41 procent), Barbados (26 procent) och Bora Bora (25 procent) i topp, följt av Thailand (23 procent) och Japan (22 procent).

Emma Tagg, chef för Global och EMEA Brand Communications på Hotels.com Brand:

– Under de senaste 18 månaderna har resandet varit svårt, 78 procent av svenskarna säger till och med att det är mer komplicerat än någonsin tidigare! Hotels.com är här för att få resandet att kännas lätt igenom genom att uppmuntra svenskar att komma tillbaka i sadeln och göra om allt som inte riktigt gick som planerat på semestern. Så glöm gången då du bokade fel hotell, missade ditt flyg eller tappade bort ditt bagage, det är dags att se framåt och börja planera din nästa resa!

Eftersom hälften (50 procent) av svenskarna medger att de anländer till flygplatsen minst två timmar före avgång, är det tydligt att svenskarna gillar att vara ute i god tid. Men vissa tar detta ett steg längre, en av tio (10 procent) svenskar bor alltid på hotell om de flyger tidigt på morgonen – är man inte tidig är man sen!

Nöje | Sverige/Världen
Örebronyheter

Källa Hotels.com

You must be logged in to post a comment Login