Över tusen körde för fort i Bergslagen

By on 23 september, 2020
Arkivbild.

Förra veckan hade polisen en nationell trafikvecka med fokus på hastighet. Sammanlagt rapporterades 1007 hastighetsöverträdelser i polisregion Bergslagen.

Polisen genomför varje år flera särskilda trafiksäkerhetsveckor där man fokuserar lite extra på olika problemområden som finns i trafiken. Under förra veckan genomfördes en sådan vecka med fokus på hastighet.

– Ett av polisens uppdrag är att jobba aktivt för en sänkt medelhastighet på våra vägar då all forskning entydigt visar att detta räddar liv, menar Leif Svensson, chef för trafiksektionen i polisregion Bergslagen.

– I polisregion Bergslagen arbetar vi med en metod där vi genomför ett stort antal kortare trafikkontroller som vi sprider ut på flera platser för att öka polisens synlighet och närvaro i trafiken.

Annan brottslighet på vägarna

I samband med hastighetskontrollerna uppdagades också annan brottslighet, bland annat narkotikabrott, stöld, vapenbrott och att efterlysta personer anträffades.

– Arbetet av personalen vid trafiksektionen och vid våra lokalpolisområden har förhoppningsvis fått bilförare att lätta på gasen och att medelhastigheten på våra vägar kan sänkas. Liksom vid tidigare trafikveckor så visar att det att även annan brottslighet uppdagas. En utökad polisiär närvaro i trafiken skapar därmed ökad trygghet i region Bergslagen, menar Leif Svensson.

Att fokusera på hastighetskontroller är en viktig del i polisens trafikstrategi. En ökad närvaro och aktivitet ute i trafikmiljön är en förutsättning för att trafikstrategins målsättning med minskat antal döda och skadade ska kunna nås.

Resultat av trafikvecka i region Bergslagen, Polisens insatser region Bergslagen resulterade i:

  • 1007 rapporterade hastighetsöverträdelser
  • 275 av de som rapporterades låg inom spannet 6-9 km/h över gällande hastighetsbegränsning
  • 9 anmälningar gällande narkotikabrott
  • 3 stöldbrott
  • 1 anträffad efterlyst
  • 18 underrättelseuppslag
  • 3 omhändertagna enligt utlänningslagen

Länet | Bergslagen
Örebronyheter

Källa: Polisen

 

You must be logged in to post a comment Login