Övertygande seger för Örebro Volley mot Sollentuna Volley

Av på 13 januari, 2019
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro Volley tog under söndagen emot Sollentuna Volley hemma i idrottshuset, Örebro för den första matchen 2019 i Elitserien.

Sollentuna som avslutade 2018 med att besegra Hylte/Halmstad i en tät femsetare där de bevisade att de kan utmana de bästa i serien. Örebro hade under uppehållet tränat med en desarmerad trupp då fyra spelare spelat EM-kval med landslaget.

Första setet började Örebro bra, men Sollentuna visade upp ett bra försvar och hängde med förvånansvärt bra och setet slutade 25-18 till Örebro.

I Andra setet verkade det som om Örebro slappnat av lite samtidigt som Sollentuna snäppt upp sig en nivå. Sollentuna drog ifrån och ledde som mest med 7-2 innan Örebro åter vaknade till och rodde hem setet med 25-22.

Det kändes i det tredje setet som om Örebro åter var tillbaks i matchtempo och man spelade hem det relativt enkelt även om Sollentuna aldrig gav upp utan kämpade emot hela vägen.

En bra genomkörare för Örebro efter juluppehållet och inför hårdare motstånd, jag vill också ge en eloge till Sollentuna som aldrig gav upp utan kämpade hela vägen.

Nästa match är borta mot Degerfors den 26 januari.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Volleyboll
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in